Mikkelin neljäsluokkalaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä Mikaelissa

Lasten itsenäisyysjuhla.

Innokas puheensorina täytti konsertti- ja kongressitalo Mikaelin tiistaina 5. joulukuuta, Suomen itsenäisyyspäivän aattona. Perinteiseen tapaan kaikki Mikkelin neljännen luokan peruskoululaiset saapuivat juhlimaan itsenäisyyttä.

Ennen juhlaohjelmaa koululaiset ja opettajat kävivät kättelemässä opetusjohtaja Seija Mannisen ja kaupunginjohtaja Janne Kinnusen. Maljapuheessaan kaupunginjohtaja korosti itsenäisyyden merkitystä Suomelle ja suomalaisille. Vieraat saivat myös muistutuksen monikulttuurisuuden merkityksestä.

– Nykyisin Suomi on monipuolinen ja myös monikulttuurinen maa. Erilaisuus on rikkautta. Syrjintää, kiusaamista ja rasismia on maailmassa ihan tarpeeksi. Me suomalaiset voimme pitää huolen siitä, että ainakaan Suomessa nämä ilmiöt eivät nostaisi päätään. Me suomalaisetkaan emme aina ole täydellisiä. Sekä arjessa että juhlassa meillä riittää tekemistä hyvän ja toimivan yhteiskunnan eteen. Jokainen voi siis omalta kohdaltaan miettiä, miten voisi tehdä Suomesta maailman parhaan maan meille suomalaisille, mutta myös heille, jotka ovat tänne muuttaneet muualta tai ovat täällä käymässä. Suomella on paljon hyvää annettavaa, siitäkin asiasta voimme olla ylpeitä, kun juhlimme itsenäisyyspäivää.

Alkumaljan eli päärynätäysmehun lisäksi tarjottiin ruokailussa porkkanapölkkyjä, paprikaa ja kukkakaalia, lihapullia, salsakermaviilikastiketta, tuoretta leipää ja ruohosipulituorejuustoa, viinirypäleitä, karpalolevykakkua ja pipareita. Ruokajuomina olivat sekamehu ja vesi.

Juhlaohjelmassa Martti Talvela -salissa nähtiin muun muassa Angelica-tanssiryhmän esitys ja yhteislaulua Savolaisen laulun ja Maamme-laulun tahdeissa. Juhlan lopuksi koululaiset pääsivät irrottelemaan discossa ja vapaan oleilun merkeissä.

Esilaulajina juhlassa esiintyivät oppilaat Päämajakoulun 4M-luokalta.

Kuvat: Mikko Mäkeläinen