Mikä Mikkelissä on parasta? Kaupunkilaiset pääsevät ääneen uusilla markkinointivideoilla

Talvipäivä Mikkelin Hallituskadulla, taustalla tuomiokirkko.

Mikkelin kaupunki julkaisee seuraavien kuukausien aikana viisi markkinointivideota, joissa ääneen pääsevät kaupunkilaiset. Ensimmäinen video Mikkeli lasten silmin julkaistiin tiistaina 5.12.2023 Mikkelin kaupungin Youtube-kanavalla. Videossa lapset kertovat, mistä he pitävät kotikaupungissaan. Noin kahden minuutin mittaisessa kokonaisuudessa nousevat esiin niin leikkipuistot, harrastusmahdollisuudet kuin torin joulukuusikin.

Toisessa tämän vuoden puolella julkaistavassa videossa Mikkelin kaupunki esittäytyy työnantajana. Kolme muuta videota julkaistaan alkuvuoden 2024 aikana. Ensi vuoden videoissa teemoina ovat asuinalueet sekä kaupunkilaisten lempipaikat. 

Videot ovat osa kaupungin asukasmarkkinoinnin kokonaisuutta. Videoiden lisäksi ensi vuoden alussa julkaistaan asukaslehti, joka sisältää asukkaiden tarinoita Mikkeliin muuttamisesta ja Mikkelissä asumisesta.

Markkinointivideoiden tekeminen kilpailutettiin avoimesti valtakunnallisessa Cloudia-tarjouspalvelussa, jossa kaupunki sai tarjouspyyntöön kymmenen tarjousta. Tarjouskilpailun voitti ja videot tuotti hinta-laatusuhteeltaan parhaan tarjouksen jättänyt mikkeliläinen Riikka Silkala.

Kuva: Mikko Mäkeläinen