Mikkelin kaupunginorkesterin kevään 2024 ohjelma on julkaistu

Alttoviulisti.

Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkauden 2024 ohjelma on julkaistu ja liput ovat myynnissä. Tammikuusta 2024 alkaen kaikki konsertit alkavat tuntia totuttua aiemmin eli kello 18.

Kevätkausi alkaa vierailukonsertilla 11. tammikuuta, kun Kuopion kaupunginorkesteri konsertoi Mikaelissa. Konsertti on osa Mikkelin kaupunginorkesterin kausikorttiohjelmaa. Vastavierailu Kuopioon on luvassa syksyllä 2024. Konsertin johtaa kuopiolaisten tuore ylikapellimestari Eugene Tzigane.

Keskiviikkona 17.1.2024 Mikkelin kaupunginorkesteri avaa kautensa pääkapellimestarinsa Erkki Lasonpalon johdolla yhdessä maailman arvostetuimpiin huilisteihin kuuluvan Sharon Bezalyn kanssa. Luvassa on 75-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kalevi Ahon konsertto alttohuilulle ja jousille. Samalla kaupunginorkesteri jatkaa yhteistyötään kansainvälisen levy-yhtiö Bisin kanssa ja äänittää teoksen Mikaelissa.

Kalevi Ahon uusin sinfonia, järjestysnumeroltaan 18., saa kantaesityksensä Saimaa Sinfonietan toimesta helmikuun 8. päivä Mikaelissa. Sinfoniassa kuuluu säveltäjän mukaan painostava maailmantilanne – Ukrainan sota ja äärioikeistolaisen retoriikan lisääntyminen poliittisella kentällä. Konsertin ohjelman täydentää huippupianisti Olli Mustosen esittämä Beethovenin kolmas pianokonsertto.

Pitkään odotettu ja pariin otteeseen siirtämään jouduttu Linda Lampeniuksen konsertti on luvassa keskiviikkona 21.2.2024. Konsertin johtaa iranilaislähtöinen kapellimestari Hossein Pishkar, joka tuo mukanaan kotimaansa tunnetuimman säveltäjän teoksen. Linda Lampenius esittää konsertissa tukun sooloviulun helmiä kaupunginorkesterin säestyksellä.

Mikkelin kaupungin syntymäpäivänä 7.3. juhlitaan kuoromusiikin merkeissä. Pääkapellimestari Erkki Lasonpalon johtamassa konsertissa lavalla nähdään Luminos Ensemble. Konsertissa kuullaan Vivaldin ikisuosikki Gloria sekä tukku muuta juhlavaa barokkimusiikkia.

Kiirastorstain pääsiäiskonsertti vie kuulijat uudella tavalla tulkitun pääsiäismusiikin pariin. Mielikuvituspassiossa kuullaan tuttuja ja rakkaita klassikoita sekä ennenkuulumattomia äänimaisemia, kun kosketinsoitintaitelija Matias Häkkinen ja Tölöläb-yhtye saapuvat Mikaeliin. Vanha musiikkiperinne yhdistyy moderniin elektroniseen maailmaan ja tarjoilee jotain aivan uutta.

Huhtikuussa on luvassa nuoruutta ja kokemusta sopivassa paketissa, kun jousiorkesteriguru kapellimestari Juha Kangas johtaa kaupunginorkesteria. Solistina nähdään uusi kasvo orkesterin edessä. Nuori viulisti Otto Antikainen on palkittu moneen otteeseen ja kerännyt kiitosta esiintymisillään ympäri maan. Bachin viulukonserton lisäksi konsertissa kuullaan sekoitus uutta ja vanhaa musiikkia Händelistä Vasksiin.

Vappuaattona kuullaan keväällä 2023 yleisöä villinneen bilebändin esiintyminen. Bändi on kasattu maamme huippumuusikoista ja kokonaisuutta johtaa puolustusvoimien pitkäaikainen kapellimestari Pasi-Heikki Mikkola. Solisteina loistavat Eeppi Ursin ja Sami Pitkämö. Tällä kertaa vappuetkoilla matkataan Amerikkaan ja ohjelmaan on kerätty uuden mantereen kovimpia menobiisejä eri vuosikymmeniltä upeina sovituksina.

Kevätkausi päätetään komeasti yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Päänumerona kuullaan Rimski-Korsakovin klassikko Šeherazade. Vähintään yhtä vahva teos kerronnaltaan on William Waltonin alttoviulukonsertto, jonka solistina taituroi espanjalainen virtuoosi Sara Ferrández. Kevään viimeisen konsertin kruunaa Sibeliuksen Kevätlaulu.

Kuva: Alttoviulisti Sara Ferrández (kuvaaja: Clara Evens).