Ilotulitteiden käyttöä rajoitetaan Mikkelin keskustassa

Karttakuva ilotulitteiden kieltoalueesta

Etelä-Savon pelastuslaitos kieltää yksityiseen kulutukseen hyväksytyt ilotulitteet ja muut pyrotekniset tuotteet Mikkelin kaupungin keskusta-alueella.  Mannerheimintie – Pirttiniemenkatu – Ristimäenkatu – Savilahdenkatu – Otto Mannisenkatu – Raatihuoneenkatu – Mikonkatu – Vilhonkatu rajaaman alueen sisäpuolella sekä konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ympäristössä on kielletty ampua yksityiseen kulutukseen hyväksyttyjä ilotulitteita uuden vuoden aattoiltana ja vuoden vaihtuessa. Ilotulitteita ei myöskään saa suunnata ko. alueita kohti. Kielto ei koske tähtisädetikkuja.

Kieltoalueiden ulkopuolella uudenvuoden ilotulitteita voidaan ampua 31.12.2023 klo 18.00 ja 1.1.2024 klo 2.00 välisenä aikana varotoimenpiteitä noudattaen.

Pelastusviranomainen voi antaa ilotulitteiden käyttöä koskevia paikallisista olosuhteista johtuvia, pelastustoimen aluetta tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä. Pelastusviranomainen voi kieltää ilotulitteiden käytön pelastustoimen alueella sellaisissa paikoissa, joissa käytön voidaan katsoa aiheuttavan erityistä vaaraa. Erityisen vaaran voidaan katsoa muodostuvan esimerkiksi huomattavan suurien ihmismäärien kokoontumisen, tulipalon leviämisen tai kulttuurihistoriallisesti merkittävien kohteiden vaarantumisen johdosta.

Tarkempi kartta katsottavissa täältä.