Presidentinvaalin ennakkoäänestys on käynnissä 23.1. asti

Ennakkoäänestyspaikka.

Presidentinvaalin ennakkoäänestys käynnistyi keskiviikkona 17.1. Äänestäminen ennakkoon on mahdollista 23.1. asti. Vaalipäivä on sunnuntaina 28.1.

Mikäli joku ehdokkaista saa ensimmäisessä vaalissa yli puolet hyväksytyistä äänistä, tulee hän valituksi tasavallan presidentiksi. Jos näin ei käy, toimitetaan toinen vaali kahden ensimmäisessä vaalissa eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestys järjestetään 31.1.–6.2. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntaina 11.2.

Mikkelin ennakkoäänestyspaikat avautuivat 17.1. kello 9. Ensimmäisen tunnin aikana äänensä kävi antamassa 291 äänestäjää. Kaikki tiedot ennakkoäänestyspaikoista ja aikatauluista on koottu sivulle mikkeli.fi/presidentinvaali.

Kuva: Mikko Moilanen