Mikkelissä voi äänestää ennakkoon myös viikonloppuna

Äänestäjiä jonottamassa kauppakeskuksessa.

Presidentinvaalin ennakkoäänestys on käynnissä. Ennakkoon voi äänestää myös lauantaina ja sunnuntaina. Ennakkoäänestyksen viimeinen päivä on tiistaina 23.1.

Mikkelissä ennakkoon voi äänestää lauantaina ja sunnuntaina kauppakeskus Stellassa, Graanin kauppakeskuksessa, Rantakylä-talolla ja Ristiinan kirjastossa. Nämä kaikki ennakkoäänestyspaikat ovat auki viikonloppuna kello 10–16.

Äänestysbussikin on liikkeellä

Myös äänestysbussi käy kolmessa kohteessa lauantain aikana. Kello 9–11 äänestysbussi on Hangastenmaan kylätalolla (Parkkilantie 237), kello 12–14 Majatalo Ristinalla (Suurlahdentie 1050) ja kello 15–17 Mahkolassa (Himalanpohjantie 1598, Mahkolantien risteys). Äänestysbussi ei aja sunnuntaina.

Lähes kuusi tuhatta mikkeliläistä on jo äänestänyt


Kahden ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana äänensä on antanut yli 5800 mikkeliläistä. Mikkelissä on 41 842 äänioikeutettua eli äänestysprosentti on ennen perjantaita 19.1. neljätoista prosenttia. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä korkein äänestysprosentti ennen perjantaita on Imatralla: 15,3 prosenttia.

Presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntaina 28.1. Mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 31.1.

Kuva: Mikko Mäkeläinen