Yli 19 000 mikkeliläistä äänesti ennakkoon presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella

Äänestäjiä jonottamassa kauppakeskuksessa.

Presidentinvaalin ennakkoäänestys sujui Mikkelissä vilkkaasti. Ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksen aikana äänensä antoi yli 19 000 mikkeliläistä äänioikeutettua.

Mikkelissä äänestysprosentti on ennakkoäänestyspäivien jälkeen 46,5. Mikkeli kuuluu Kaakkois-Suomen vaalipiiriin, jonka äänestysaktiivisuus on nyt 44,7 prosenttia. Koko maassa ennakkoäänestyksen aktiivisuus kohosi 44 prosenttiin.

Vaalipäivänä sunnuntaina 28.1. kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan kello 9.00–20.00. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa. Oman äänestyspaikan voi myös tarkastaa osoitteessa aanestyspaikat.fi.

Vaalin mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 31.1.

Kuva: Mikko Mäkeläinen