Kaupungin synttäreillä tutustutaan kaupungintaloon ja jätevedenpuhdistamoon

Kaupungintalo

Mikkelin kaupungin 186-vuotissynttäreitä vietetään torstaina 7.3.2024. Viime vuoden tapaan synttäriohjelmaa järjestetään läpi synttäriviikon.

Yksi perinteisimmistä synttäripäivän tapahtumista on kaupungintalon kierrokset, joita tänä vuonna järjestetään yhteensä neljä kappaletta.  Kolme kierroksista järjestetään suomeksi ja yksi englanniksi. Yhdellä suomenkielisistä kierroksista mukana on myös viittomakielen tulkki. Englanninkielinen kierros järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Oppaina toimivat Mikkelin oppaiden Helena Partanen suomeksi ja Elsi Heimonen-Kerkelä englanniksi.

Viime vuonna suursuosion saaneita opastuskierroksia jätevedenpuhdistamolle jatketaan myös tänä vuonna. Perjantaina 8.3. jätevedenpuhdistamolle järjestetään neljä kaupunkilaisten opastuskierrosta. Kierroksista tiedotetaan lisää helmikuun alkupuolella. Kierroksille ilmoittaudutaan ennakkoon.

Viime vuoden lopulla kaupunki haki toteuttajia synttäriviikon maksuttomiin tapahtumiin. Kaupunki sai useita hyviä ehdotuksia, joista parhaat toteutetaan synttäriviikon aikana. Kumppanuustapahtumat julkistetaan helmikuun aikana.

Synttäriviikon ohjelma täydentyy juhlapäivään saakka. Ohjelmaan pääsee tutustumaan osoitteessa www.mikkeli.fi/186v

Mikkelin kaupungintalon opastetut kierrokset 7.3.

  • klo 12.00 (suomeksi)
  • klo 14.00 (suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä tulkattuna)
  • klo 15.30 (englanniksiin English)
  • klo 17.00 (suomeksi)