Poliittisen mielenilmauksen vaikutukset kaupungin palveluihin 1.2.2024

Talvinen satama

Mikkelin kaupunki on varautunut siihen, että osa henkilöstöstä saattaa osallistua torstaina kello 12–14 poliittiseen mielenilmaisuun. Mielenilmaisuun osallistuminen on työntekijöille lain mukaan mahdollista, eikä heidän tarvitse siitä ilmoittaa etukäteen. Osallistumisoikeus koskee vain työsopimussuhteisia työntekijöitä.

1.2.2024 mielenilmauksen arvioidaan vaikuttavan kaupungin palveluihin seuraavasti:

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Torstaina tarjoillaan koulujen lounaalla leipää, leikkeleitä, hedelmää ja juomia, sekä päiväkodeilla lisäksi hiutalepuuroa. Kaupungin kiinteistöissä jää siivoukset osin tekemättä puolen päivän osalta.

Varhaiskasvatus

Torstaina joudutaan mahdollisesti supistamaan joidenkin päiväkotien aukioloaikoja ja mahdollisesti sulkemaan muutama pieni päiväkoti. Pyydämme myös huoltajia järjestämään hoidon mahdollisuuksien mukaan itse. Voi myös ilmetä vaikutuksia esikoululaisten kuljetuksiin. Mahdollisista toiminnan muutoksista ilmoitetaan huoltajille viimeistään tiistaina Daisy-viestillä.

Perusopetus

Pyritään selviämään ilman merkittäviä vaikutuksia, joitakin poikkeusjärjestelyjä joudutaan mahdollisesti tekemään. Esimerkiksi joitakin iltapäivätoiminnan ryhmiä voidaan joutua yhdistämään tai jopa perumaan. Voi myös ilmetä vaikutuksia koulukuljetuksiin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan huoltajille Wilman kautta viimeistään tiistaina.

Kaikki mielenilmauksen vaikutukset eivät ole etukäteen tiedossa. Vaikutukset saattavat näkyä 1.2.2024 klo 12-14 esimerkiksi liikuntapalveluissa latujen ylläpidon puutteina tai kirjastopalveluissa palvelun hitautena. Voi myös olla että joissain kaupungin palveluissa ei vastata puhelimeen ko. aikana.

Linja-autohenkilökunnan lakko 2.2.2024

Lakko vaikuttaa toteutuessaan bussien liikennöintiin perjantaina 2.2.2024. Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT on ilmoittanut aloittavansa linja-autohenkilökunnan lakon perjantaina 2.2. kello 00.00–24.00.

Toteutuessaan lakko koskee Mikkelin seudulla Soisalon Liikenne Oy:n liikennöimiä vuoroja. Lakkopäivänä Soisalon Liikenne Oy:n liikennöimistä linjoista jää Mikkelin maaseutuliikenteessä ja Mikkelin paikallisliikenteessä ajamatta kokonaan tai osittain lakkopäivän aikana. Muut maaseutuliikenteen linjat ajetaan normaalisti aikataulun mukaan. Erillinen tiedote asiasta on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Lakon ei pitäisi vaikuttaa taksikuljetuksina hoidettaviin koulukuljetuksiin, vaan ne ajetaan normaalisti.

Kuva: Jonne Vaahtera