Linda Lampenius soittaa Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa 21.2.

Linda Lampenius.

Viulisti Linda Lampenius saapuu vierailemaan Mikkelin kaupunginorkesterin konserttiin 21. helmikuuta.

Keskiviikkona 21.2. kello 18 kuultavan konsertin kapellimestari vaihtuu. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Hossein Pishkarin oli tarkoitus johtaa Linda Lampeniuksen tähdittämä konsertti, mutta Pishkar joutuikin perumaan tulonsa yllättäen. Apu löytyi kuitenkin läheltä ja konsertin tulee johtamaan Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo.

Muutoksen myötä myös etukäteen ilmoitettu konserttiohjelma muuttuu siten, että Alizera Mashayekhin sarja jousiorkesterille Darya jää pois ohjelmasta. Tilalla kuullaan iki-ihanat jousiorkesterisovitukset Šostakovitšin Valssista sekä Intermezzo Pietro Mascagnin säveltämästä oopperasta Cavalleria rusticana.

Linda Lampenius esittää konsertissa viehättävän kokoelman teoksia sooloviululle ja jousiorkesterille sellaisilta säveltäjiltä kuin Jean Sibelius, Edvard Elgar, Johan Svendsen ja John Williams. Väliajan jälkeen kuullaan italialaisen Marco Enrico Bossin Intermezzi goldoniani.

Taiteilijavartti-haastattelu järjestetään ennen konserttia kello 17.30 Mikaelin lämpiössä. Liput konserttiin.

Kuva: Mikael Sjöberg