Opiskelijatapahtuma houkutteli Mikaeliin lähes 500 osallistujaa

Mikkelin Mikaeli täyttyi haalareihin pukeutuneista korkeakouluopiskelijoista tiistaina 6.2. Rento yhdessäolo, hyvä ruoka ja musiikki huipentui Lauri Haavin keikkaan.Mikaeliin oli saapunut myös paikallisia yrityksiä rastipisteille, joiden luona opiskelijat pääsivät tutustumaan yrityksiin, kesätyöpaikkoihin ja keräämään leimoja tapahtumapassiin. Mukana oli myös hankkeita, jotka tekivät kaupunkia tutuksi. Opiskelijat pääsivät myös kertomaan, millainen olisi unelmien opiskelukaupunki.

Ohjelman juontajana toimi Mika Aro. Myös kaupunginjohtaja Janne Kinnunen oli paikan päällä tuomassa tervehdyksensä sekä suomeksi että englanniksi.

– Korkeakoulujen toiminta kaupungissamme on oleellinen elinvoimatekijä niin opiskelun kuin työllisyydenkin kannalta, Kinnunen painotti.

– Elämykset, tapahtumat, harrastusmahdollisuudet ja elävä kaupunkikeskusta lisäävät opiskelijoiden viihtyvyyttä. Tähän voi lisätä vielä kansainvälisyyden, jota tarvitsemme opiskelijoidemme ja oppilaitostemme menestyksen takeeksi. Avarakatseisuus, kielitaito ja uuden innokas oppiminen ansaitsevat enemmän näkyvyyttä myös Mikkelissä.

Kinnunen kertoi opiskelijoille myös Mikkelin kasvuohjelmasta, jossa tullaan huomioimaan nuoret ja opiskelijat. Yksi teemoista on ”nuorten unelmakaupunki”.

– Tapahtumakaupunkina Mikkeli tarjoaa lukuisia perinteikkäitä mahdollisuuksia, mutta aina on tilaa myös uudelle. Kaupungin yhteistyö alueemme elinkeinoelämän ja yritysten kanssa on nousemassa uudelle tasolle, mikä vaikuttaa positiivisella tavalla lähitulevaisuuteemme.

Mikkelin kaupungin ja yhteistyökumppaneiden sekä sidosryhmien tavoitteena on lisätä Mikkelin vetovoimaa opiskelukaupunkina ja ottaa nuoria aktiivisesti mukaan kehittämään asioita. Tapahtuma Mikaelissa oli yksi osa kasvuohjelman toteuttamista.