Mikkelin äänestysaktiivisuus yli 68 prosenttia – Alexander Stubb voitti presidentinvaalin

äänestyslippu

Presidentinvaalin toisella kierroksella äänestysaktiivisuus Mikkelissä nousi 68,2 prosenttiin. Sunnuntain vaalipäivänä 11.2. äänensä antoi 21,1 prosenttia mikkeliläisistä äänioikeutetuista.

Suomen seuraava tasavallan presidentti on kokoomuksen Alexander Stubb, joka sai koko maan äänistä 51,6 prosenttia. Valitsijayhdistyksen ja vihreiden ehdokas Pekka Haavisto sai äänistä 48,4 prosenttia.

Mikkelissä Stubb sai äänistä 53,5 prosenttia. Stubb oli ykkönen kaikilla muilla äänestysalueilla paitsi Laajalammella ja Nuijamiehessä. Korkeimmaksi äänestysaktiivisuus Mikkelissä nousi Urpolan äänestysalueella (74,6 prosenttia). Pienimmäksi aktiivisuus jäi Laajalammella (58,6 prosenttia). Hylättyjä ääniä Mikkelissä oli 201 kappaletta.

Tasavallan presidentin virkaanastujaiset pidetään eduskunnassa 1.3.2024.