Mikkelin synttäriviikolla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua Saimaanportin yhtenäiskouluun ja jätevedenpuhdistamoon

Koulun aulatiloja.

Mikkelin kaupungin syntymäpäiväviikolla järjestetään tutustumiskierroksia uudella Saimaanportin yhtenäiskoululla sekä viimevuotiseen tapaan jätevedenpuhdistamolla. Molemmille kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja ja siksi kierroksille on mahdollista osallistua vain ennakkoilmoittautumalla. Koulukierrokset järjestetään keskiviikkona 6.3.2024 ja jätevedenpuhdistamokierrokset perjantaina 8.3.2024. Ilmoittautuminen kierroksille avautuu torstaina 22.2.2024 kello 10.

Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan uuteen yhtenäiskouluun ensimmäistä kertaa

Saimaanportin yhtenäiskoulun kierrokset järjestetään ilta-aikaan keskiviikkona 6.3.2024. Samalla viikolla yläkoululaiset ovat aloittaneet opintonsa uudella koululla.  Kierroksella pääsee tutustumaan varsinaisten luokkatilojen lisäksi muun muassa liikunta- ja nuorisotiloihin. Kierros kestää noin tunnin ja se alkaa koulun pääaulasta, jossa 7M-luokka pitää illan aikana maksullista kahvilaa. Koulu on kengätön, joten kierrokselle tulee osallistua sukkasillaan tai käyttäen kenkäsuojia, joita saa koululta.

Suositut tutustumiskierrokset jätevedenpuhdistamolle saavat jatkoa

Viimevuotiseen tapaan kaupunki järjestää synttäriviikon perjantaina 8.3.2024 kaupunkilaisille tutustumiskierroksia Mikkelin jätevedenpuhdistamoon. Lähtö kierroksille tapahtuu torin laidalta Maaherrankadun puolelta Marskin patsaan vierestä bussilla.

Kierros matkoineen kestää hieman alle kaksi tuntia. Kierrokselle ei ole mahdollista osallistua omalla autolla, vaan kaikkien osallistujien tulee hyödyntää maksutonta yhteiskyyditystä. Kierroksen aikana kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan nykyaikaiseen jäteveden käsittelyprosessiin. Esillä on myös Blue Economy Mikkeli -vesiosaamiskeskus ja puhdistamon operointia hoitava Operon.

Saimaanportin yhtenäiskoulun tutustumiskierrokset keskiviikkona 6.3.2024 klo 15, klo 16 klo 17 ja klo 18. Ilmoittautuminen osoitteessa www.mikkeli.fi/koulukierrokset.

Jätevedenpuhdistamon tutustumiskierrokset perjantaina 8.3.2023 klo 9, 11, 13 ja 15. Ilmoittautuminen osoitteessa www.mikkeli.fi/puhdistamokierrokset

Kierroksille voi osallistua vain ennakkoilmoittautumalla. Ilmoittautuminen avautuu torstaina 22.2.2024 klo 10. Paikkoja kierroksille on rajallinen määrä. Kierrosten ilmoittautuminen päättyy perjantaina 29.2.2024 tai heti kun kierrokset täyttyvät. Kierrosten aikana liikutaan portaissa, joten kierrokset eivät ole esteettömiä. Muutokset mahdollisia.

Varsinaisena synttäripäivänä 7.3.2024 järjestettäville perinteisille kaupungintalon kierroksille ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa syntymäpäiväviikon ohjelmasta: www.mikkeli.fi/186v.

Kuva: Saimaanportin yhtenäiskoulun sisätiloja (kuvaaja: Mikko Mäkeläinen).