Kahdeksan synttäritapahtumaa toteutetaan kumppanuusperiaatteella – mukana historiaa, musiikkia, sirkusta ja liikunnallista sisältöä

Hevonen ja ihmisiä

Kaupunki haki kumppaneita toteuttamaan kaupungin syntymäpäiväohjelmaa syntymäpäivänä 7.3. sekä koko syntymäpäiväviikolla. Haettavana oli yhteensä maksimissaan 4000 euroa, josta yksi toimija pystyi hakemaan maksimissaan 1500 euroa. Tapahtumat ovat kaupunkilaisille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia.

Kaupunki sai yhteensä kahdeksan hyväksyttävää ehdotusta, jotka arvioitiin ennalta sovituin kriteerein. Mukaan pääsivät muun muassa uudenlainen musiikkitapahtuma, erilaisia tutustumiskierroksia, suunnistusta, hiihtoa, sirkustelua sekä paikallinen lyhytelokuvaesitys. Alla valitut tapahtumat esitellään aikajärjestyksessä.

Teatteriravintola Ilossa järjestetään Sydämessä soi – musiikkitapahtuma tiistaina 5.3. klo 18.00. Tapahtumassa kuullaan tunnettujen mikkeliläisten rakkaita lauluja paikallisten soittajien soittamana. Tapahtumaa organisoi Elisa Suominen.

Jalkaväkimuseolla on avoimet ovet kaupungin syntymäpäivänä 7.3.2024 klo 11-19. Sen lisäksi museon perus- ja erikoisnäyttelyssä järjestetään sotilashistoriaan liittyviä tutustumiskierroksia klo 12, 14 ja 18 alkaen. Kierroksilla tutustutaan sekä rauhan että sodan ajan tapahtumiin ja tarinoihin mikkeliläisistä näkökulmista asiantuntevien oppaiden matkassa. Opastukset kestävät noin 1,5 tuntia ja niille ei tarvita ennakkoilmoittautumista.

Navi järjestää synttärirastit, joilla pääsee kokeilemaan suunnistusta. Tapahtuma toteutetaan 7.3.2024 klo 12-15 välisenä aikana kaupunkikeskustassa. Lähtöpiste on tuomikirkon pihapiirissä. Ratoja on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Mikkelin Latu ry on mukana synttärihumussa järjestämällä Kaiken kansan iltahiihdon Urheilupuistossa torstaina 7.3.2024 klo 17-20.30. Tapahtumassa tavoitteena on hiihtää yhteensä 186 kilometriä rennolla asenteella. Tapahtuma-alueella on ulkotulia, mehutarjoilu sekä maksullinen puffetti. 

Mikkelin vanhusneuvosto järjestää ylimääräisen senioriluonaan synttäriviikon perjantaina 8.3.2024 klo Ravintola Pormestarissa (Maaherrankatu 9-11) kello 13–14. Tämän seniorilounaan esiintyjän Arto Kivekkään esitys on osa synttäriviikon kumppanuusohjelmakokonaisuutta.

Syntymäpäiväviikolla pääsee nauttimaan myös paikallisin voimin toteutetusta Remppateatteri ry:n lyhytelokuvasta 2 viikkoa. Elokuvanäytös järjestetään Kinolinna 1:ssä (Vuorikatu 9) perjantaina 8.3.2024 klo 13.  

Pikku ketun sirkus tarjoaa matalan kynnyksen sirkusaktiviteettien kokeilumahdollisuuden. Rouhialan koulun liikuntasalissa (Rouhialankatu 39) järjestetään 9.3.2024 klo 10-11.30 sirkusaktiviteetteja 5-8-vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Pikkuketun sirkus vierailee viikon aikana myös yhdessä päiväkodissa.

Opastiimi Helena Partanen ja Elsi Heimonen-Kerkelä toteuttavat kaksi erilaista kävellen toteutettavaa tutustumiskierrosta teemalla Kirkolta kirkolle. Ensimmäinen kierros järjestetään lauantaina 9.3.2024 klo 13.00 ja sen lähtöpaikkana on Pitäjänkirkko ja se päättyy Mikkelin tuomiokirkolle. Toisen 10.3.2024 klo 13.00 alkavan kierroksen lähtöpaikkana on Tarkk´ampujankuja 1 ja sen reitti kulkee vanhan kasarmialueen kautta Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkolle, jonka sisätiloihin pääsee kierroksella myös tutustumaan. Näille kierroksille otetaan yhteensä 40 osallistujaa kierrosta kohden. Ilmoittautuminen avautuu 22.2.2024 klo 10.00 osoitteessa www.mikkeli.fi/186v

Lisätietoa tapahtumista www.mikkeli.fi/186v

Kuva: Yhdessä viime vuoden kumppanuushaun kautta toteutetussa synttäriohjelmassa hevoset kävivät piristämässä palvelutalojen asukkaita.