Talvilomaviikolla on luvassa kulttuuritoimintaa lapsille ja nuorille

Värikkäitä kyniä.

Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut ja taidemuseo järjestävät yhteistyössä sarjakuvapajan Mikkelin taidemuseolla keskiviikkona 28.2. kello 13–16.

28. helmikuuta vietetään Kalevalan päivää, joten sarjispajassa haetaan inspiraatiota Kalevalan maailmasta. Miltähän näyttäisi kansalliseepos Kalevala, jos sen tapahtumat sijoittuisivat nykypäivään? Entä mitä tapahtuisi Väinämöisen talvilomalla? Toki pajaan voi tulla piirtelemään vapaasti omiakin tarinoita. Maksuttomassa pajassa voi viipyä hetken tai vaikka koko iltapäivän.

Sarjakuvapajan ohjaajana toimii kuvataiteilija ja sarjakuvantekijä Juho Sihvonen. Työpajaan osallistuville suositellaan yli 10 vuoden ikää. Aiempaa kokemusta sarjakuvantekemiseen ei vaadita.

Nuoremmille kulttuurin ystäville järjestetään Mikkelin seutukirjaston kanssa yhteistyössä kaksi tunnetaitoja käsittelevää Duo Hattu & Myssy: Tunnesoppaa -esitystä.

Millainen soppa syntyy, kun Hattu kerää huolen hippuset ja Myssy ilon tiukuset? Ehkä pelonkarkottamislaulu tai riemuriimi, suruvärssy tai naururäppi. Se riippuu kulloinkin koolla olevista ihmisistä, heidän iloistaan ja murheistaan. Kaikille tunteille on tilaa ja kaikesta selvitään yhdessä. Teatteri Pikkiriin esitys koostuu lauluista, runoista ja teatterista – tilaa on myös improvisaatiolle yleisön ideoiden pohjalta.

Esitykset ovat torstaina 29.2. pääkirjaston Mikkeli-salissa, kello 10.30 ja klo 16.30, ja ne ovat maksuttomia. Noin puolen tunnin mittaisia esityksiä suositellaan yli 3-vuotiaille. Ennakkoon ilmoittautumalla voi varmistaa paikkansa esityksessä. Ilmoittautuminen onnistuu tästä linkistä. Sisään pääsee myös esityksen alkaessa, mikäli paikkoja on vielä vapaana.