Nuoren silmin: Frisbeegolfia Mikkelissä

Frisbeegolfradalla.

Mikkelin kaupungin viestintä- ja markkinointiyksikössä tet-harjoittelussa ollut Daniel kertoo mietteitään frisbeegolfista.

“Olen Daniel ja harrastan frisbeegolfia. Olen 13-vuotias ja asunut lähes koko elämäni Mikkelissä. Olen harrastanut frisbeegolfia aktiivisesti vain noin vuoden, mutta olen heitellyt harvakseltaan jo pidempäänkin.”

“Mikkelissä on paljon eritasoisia ratoja. Mikkelin vaativimpia ratoja ovat varmaankin Siekkilän ja Kaihun frisbeegolfradat. Aloittelijalle sopii varmaankin parhaiten Kampuksen frisbeegolfrata. Alkuun frisbeegolfissa pääsee ihan yhdelläkin kiekolla, kunhan menee vain kokeilemaan. Siekkilän radalla järjestetään kesäisin myös viikkokisoja, joihin voi osallistua kuka tahansa.”

“Pääosin frisbeegolf on kesälaji, mutta esimerkiksi Siekkilän rataa pidetään joskus talvikunnossa siten, että useimmilla heittopaikoilla on pressut ja väylillä menee polku korin luokse. Hieman kauempana Mikkelin keskustasta olevia ratoja on esimerkiksi Anttolassa urheilukentän vieressä oleva 6-väyläinen rata, Suomenniemellä sijaitseva 18-väyläinen rata ja Heimarin hotellin ympärillä oleva 18-väyläinen rata. Myös Rantakylässä on 9-väyläinen rata, sopii aloittelijoille sekä kokeneimmille pelaajille. Kesäisin myös Rantakylässä on pidetty viikkokisoja ja Rantakylän nuorisotalolla on ollut kesäisin myös kiekkojen värjäystä.”

“Ristiinaan olisi kiva saada jonkinlainen frisbeegolfrata, sillä siellä ei vielä ole mitään sellaista ja sinne semmoinen sopisi hyvin.
Jos jotain huonoa, niin tietysti joillain radoilla on jotain parannettavaa, esimerkiksi heittomatot ovat huonossa kunnossa eli tarvitsevat uusimista, mutta pääosin radat ovat hyvässä kunnossa. Näitä ratojahan pidetään kunnossa talkoovoimin.”


Kuvat: Daniel kävi kuvaajamme Mikko Mäkeläisen kanssa Siekkilän frisbeegolfradalla, vaikka ulko-olosuhteet eivät talvella olekaan otollisimmat harrastusta ajatellen.