Mikkelin synttäriviikon ohjelma on täydentynyt – Monipuolinen ohjelma sisältää muun muassa taidetta, elokuvia ja musiikkia    

Maalauksia.

Mikkelin kaupungin synttäriviikon 4.–10.3. ohjelma on täydentynyt monipuolisilla sisällöillä. Aikaisemmin ilmoitettujen ohjelmanumeroiden lisäksi viikon aikana järjestetään paikallisin voimin toteutettu Mikkeli-aiheinen taidenäyttely, kirjaston Ihan Mikkelistä -kirjanäyttely, Omatorin musiikkiesitys, osallisuusteemainen tapahtuma Stellassa, MikseiMikkelin pullakahvit ja Ikkunan takaa -animaatioelokuvan ensi-ilta.

Lisäksi synttäripäivänä 7.3. elokuvateatterissa on tarjoushintaisia elokuvalippuja ja Suur-Savon museoon on ilmainen sisäänpääsy lauantaina 9.3. Osalla syntymäpäiväviikon senioriliikuntavuoroista jaossa on Mikkeli-heijastimia.

Alla tietoa uusista tapahtumista aikajärjestyksessä.

Maalattua Mikkeliä II -näyttely 4.–16.3.

Miten taiteentekijät näkevät kotikaupunkinsa Mikkelin? Monenlaisia näkemyksiä on esillä pääkirjaston Mikkeli-salissa, kun Taideyhdistys Mikkelangelot ripustaa sinne näyttelynsä. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Näyttely on eräällä tavalla toiveuusinta. Yhdistys toteutti vuosi sitten viikon mittaisen Maalattua Mikkeliä -näyttelyn kaupungin syntymäpäivärahoituksella, ja silloin moni kävijä harmitteli, että aika oli turhan lyhyt. Nyt näyttely sai nimensä perään järjestysnumeron kaksi, ja Esen kumppanuussopimuksen myötä aikaa voitiin pidentää niin, että Mikkeli-aiheiset työt ovat nähtävissä kaksi viikkoa.

Mukana on samoja töitä, jotka olivat esillä viime kerralla, mutta uusia on toki vuoden aikana ehtinyt syntyä. Yhdistykseen on myös liittynyt jäseniä, joiden kädenjälki on taas omanlaistaan.

Ihan Mikkelistä -kirjanäyttely 4.–10.3. pääkirjaston 1. kerroksen aulassa

Esillä Mikkeli-aiheisia kirjoja ja mikkeliläisten kirjailijoiden teoksia.

Kulttuurin ilopilleri 4.3.

Kaupungin yleiset kulttuuripalvelut tarjoaa musiikkia maanantaipäivään kello 12 Monitoimijakeskus Omatorilla (Porrassalmenkatu 21, 2. krs). Esiintyjänä Arto Kivekäs, vapaa pääsy.

Mikkelin Tarinakuja – Tarinoita eilisestä huomiseen 6.3.

Stellan Tähtitorilla kello 11–17. Kurkista kuvien kautta historiaan: mitä toisit sieltä nykypäivään? Pyöräytä onnenpyörää ja sijoita tulevaisuusajatuksia Mikkelin kartalle. Lapsille ja muille taiteilijoille mahdollisuus piirtäen suunnitella tulevaa. Tapahtuman toteuttaa Yhdessä osallistuen -hanke.

Tutustumispäivä MikseiMikkelin toimintoihin 7.3.

Lopultakin koko kehitysyhtiö Miksein väki on saatu saman katon alle virastotaloon! Tervetuloa tutustumaan moninaisiin yritysten ja matkailijoiden palveluihin sekä meneillään oleviin hankkeisiin torstaina 7.3. kello 13–15 välisenä aika osoitteessa Maaherrankatu 9–11. Kahvitarjoilu. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Elokuvateatteriliput synttärihintaan 7.3.

Mikkelin elokuvateattereissa synttäripäivänä elokuvaliput tarjoushintaan 10 euroa/kpl. Synttäripäivän näytökset ovat tutustuttavissa osoitteessa www.leffabuumi.fi.  

Maksuton sisäänpääsy Suur-Savon museoon 9.3.

Suur-Savon museossa (Otavankatu 11) on 9.3. viimeistä päivää esillä Tiedon ja taidon temppelit – Oppiaineiden ja Mikkelin koulujen historiaa -näyttely. Museo on lauantaina avoinna kello 10–17.

Ikkunan takaa -elokuvan ensi-ilta 9.3.

Lauantaina 9.3. kello 13 järjestetään animoidun Ikkunan takana -elokuvan ensi-ilta elokuvateatterissa Kinolinna 1:ssä. Ensi-iltaan on vapaa pääsy.

Ikkunan takana on 60 minuutin pituinen tositarinoihin perustuva, animoitu dokumenttielokuva, joka kertoo ukrainalaisista perheistä, jotka asuvat Suomessa. Tarina kertoo viimeisistä päivistä ennen sodan alkamista, sodan ja kärsimyksen päivistä ja matkasta Ukrainasta Suomeen.

Elokuvan kesto 60 min ja esityksen jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen.
Kuvaus, editointi ja grafiikka: Hamid Al-Sammarraee
Käännöstarkistus: Jukka Röyti
Alkuteksti: Kari Nuolinko
Ääni Aapo Oranen

Senioriliikuntavuorot synttäriviikolla

Kaikille eläkeläisille avoin ja maksuton liikuntavuoro Saimaa-stadiumilla maanantaina 4.3. kello 10.30–12. Synttäriviikon vuorolla jaossa Mikkeli-heijastimia.

Kaikille eläkeläisille avoin ja maksuton senioriliikuntavuoro Ristiinan yhtenäiskoululla keskiviikkona 6.3.2024 kello 15–16. Ohjelmassa ESLin Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella, ohjaajana Mari Kurtti.

Kaikille eläkeläisille avoimet ja maksuttomat liikuntavuorot torstaina 7.3. Haukihallilla kello 13–15 ja Anttolan yhtenäiskoululla kello 15.30–16.30. Synttäriviikon vuoroilla jaossa Mikkeli-heijastimia.

Koko syntymäpäiväviikon ohjelma tutustuttavissa osoitteessa mikkeli.fi/186v.