Mikkelin kaupunki kysyy asukkaiden mielipidettä itäisen alueen päiväkoti- ja peruskouluverkon kehittämiseksi

Koulukirjoja.

Mikkelin kaupungin päiväkotien ja peruskoulujen palveluverkkosuunnittelu on edennyt itäisen alueen suunnitteluun. Nyt kaupunki kysyy asukkaiden mielipiteitä koskien alueen palveluverkkoa.

Suunnittelua on ohjannut vuonna 2018 valmistunut ja kaupunginvaltuustossa hyväksytty kaupunkirakenneselvitys. Itäistä aluetta on ollut tarpeen tarkastella ja päivittää syntyvyyden ennakoitua voimakkaamman vähenemisen vuoksi. Parhaillaan työstettävä suunnittelu kohdistuu itäisen alueen päiväkoteihin eli Peitsarin, Launialan, Tikanpellon ja Oravanpesän päiväkoteihin sekä ryhmäperhepäiväkoti Omppuun. Kouluverkkosuunnittelussa mukana ovat Launialan, Lähemäen ja Rämälän koulujen oppilasalueet.

Valmistelussa halutaan osallistaa ja kuulla erityisesti itäisen alueen asukkaita. Kysely on avoinna maaliskuun loppuun asti.

LINKKI KYSELYYN (klikkaa tästä)

– Osana päätöksentekoa on tärkeää kuulla kuntalaisten odotuksia ja toiveita itäisen alueen tarpeista. Valtuuston periaatepäätöksellä kokonaisuudesta ohjataan kaupungin investointipäätöksiä itäisellä alueella seuraavan kymmenen vuoden ajanjaksolla, mikä alleviivaa tulevan päätöksen merkityksellisyyttä. Tämä toivottavasti motivoi vastaamaan kyselyyn mahdollisimman laajasti, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.  

Itäisen alueen päiväkoti- ja peruskouluverkon päätöksentekoa valmistellaan siten, että lautakunnat ja osallisuuselimet voisivat käsitellä aineistoa kesäkuussa. Päätösesitysten on määrä tulla kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston käsittelyyn syksyn 2024 aikana. Varsinaiset investointipäätökset tehdään vuosittain osana talousarviota.