Kahdeksasluokkalaiset tutustuvat ammatilliseen koulutukseen Mikkelissä

Esedun rakennus.

Mikkelin ja lähialueen kahdeksasluokkalaiset tutustuvat ammatilliseen koulutukseen 19.–20.3. Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla Mikkelissä Otavankadun toimipisteessä.

Yhteensä lähes 800 Etelä-Savon alueen kahdeksasluokkalaista tutustuu kahden päivän aikana ammatilliseen koulutukseen Mikkelissä. Tapahtumassa on suunniteltua monipuolista ohjelmaa yläkoululaisille. Esedua sekä ammatillista koulutusta tuodaan esille muun muassa rastien muodossa. Lisäksi messuilla kahdeksasluokkalaiset voivat tutustua Esedun Mikkelin toimipisteiden koulutusaloihin vapaamuotoisemmin pistäytymällä alojen esittelypisteillä.

Esedun Otavankadun juhlasaliin onkin rakennettu tutustumispäivien ajaksi koulutusmessut, jossa kaikki Esedun Mikkelin toimipisteiden koulutusalat esittäytyvät.

– Tapahtumalla haluamme tuoda ammatillista koulutusta matalalla kynnyksellä tutummaksi kahdeksasluokkalaisille nuorille. On tärkeää, että he pääsevät tutustumaan eri koulutusaloihin, kertoo Esedun markkinointikoordinaattori Tuukka Lappalainen.

Metsäala tuo messuille mukanaan metsäkonesimulaattorin sekä sosiaali- ja terveysala esittelee omaa hälytysajoneuvoaan. Logistiikka-ala tuo esille myös omaa kalustoaan. Otavankadun juhlasalin koulutusmessuilla alakohtaisilla esittelypisteillä on tarjolla monenlaista toiminnallista puuhaa. Esimerkiksi sähköalan pisteellä yläkoululaiset pääsevät harjoittelemaan kytkentöjä, kun taas puutarha-alan pisteellä valmistetaan rintakukkia. 

Kuva: Esedun rakennus Anni Swanin kadulla (kuvaaja: Mikko Mäkeläinen).