Viisi vuotta käyttämättä olleet kortit poistetaan Lumme-kirjastojen järjestelmästä 15.4.

Pääkirjaston ulkoseinä.

Nyt tarkkana käyttämättömänä lojuneen kirjastokortin kanssa! Viisi vuotta käyttämättä olleet kortit poistetaan Lumme-kirjastojen järjestelmästä maanantaina 15.4.2024.

Jos käytät pelkkiä e-aineistoja (esimerkiksi e-kirjoja ja e-lehtiä), käythän kirjautumassa Lumme-Finna-verkkokirjastoon tunnuksillasi ennen maanantaita 15. huhtikuuta, jotta kirjastokorttisi pysyy aktiivisena. Kannattaa käydä kirjautumassa Lumme-Finnaan myös, jos edellisestä kirjastokäynnistäsi on pitkä aika ja haluat pitää korttisi aktiivisena. Samalla voit tarkistaa myös yhteystietojesi ajantasaisuuden.

Jatkossa viisi vuotta käyttämättä olleet kirjastokortit poistetaan vuosittain. Poistot tehdään, koska henkilötietojen säilyttäminen tietorekisterissä ilman perusteita ei ole tietosuojaperiaatteiden mukaista. Omatoimikirjastojen käyttö pitää kirjastokortin myös aktiivisena.

Kyseessä on massiivinen tietokanta-ajo, ja yksittäiset virhetilanteet ovat mahdollisia. Jos kirjastokorttisi ei toimi 15.4. jälkeen, olet oikeutettu uuteen maksuttomaan kirjastokorttiin. Saat sen omasta kirjastostasi palveluaikana.

Kuva: Mikko Mäkeläinen