Mikkeli sammuttaa valonsa Earth Hourin ajaksi lauantaina 23.3.

Hämärä metsämaisema.

WWF:n maailmanlaajuinen Earth Hour -ympäristötapahtuma järjestetään jälleen lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30. Perinteiseen tapaan Mikkelin kaupunki sammuttaa valonsa tunnin ajaksi muistutuksena ilmastonmuutoksesta ja siihen liittyvistä huolista.

Lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30 Mikkelissä sammutetaan kaikki valot kaduilla, puistoissa ja leikkipaikoilla. Lisäksi kaupungin virastotalon kortteli ja Naisvuoren näkötorni ovat pimeinä.

– Earth Hour on ennen kaikkea muistutus ja valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta. Illallinen kynttilän valossa tai vaikka taskulamppuseikkailu lähiluonnossa ovat vinkkejä, miten pimeää tuntia voi viettää, vinkkaa kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Ensimmäisen kerran Earth Houria vietettiin vuonna 2007 Australian Sydneyssä, josta tapahtuma on sittemmin levinnyt ympäri maapalloa. Valot sammuvat aina paikallisesti samaan kellonaikaan.

Kuva: Pihla Liukkonen