Uutta yritystoimintaa EcoSairilaan: Mikkeli myi tontin Salttisenkadulta Puijon Romulle

Ilmakuva Sairilasta.

Mikkelin kaupunki ja Puijon Romu oy ovat tehneet tonttikaupan 4.4.2024 EcoSairilan alueelta. Viranhaltijapäätöksen tonttikaupasta teki Mikkelin kaupungin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs 20.9.2023. Kauppahinta on 68 647 euroa.

Kyseessä on ensimmäinen toteutunut kiinteistökauppa EcoSairilan asemakaava-alueella. Puijon Romu sijoittuu ensimmäisenä yksityisenä toimijana Salttisenkadun korttelialueelle. Kaupunki näkee, että Puijo Romun toimintojen sijoittuminen kannustaa myös muita yksityisiä toimijoita sijoittumaan alueelle. Kaupunki ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei oy tekevät alueen kehittämisessä tiivistä yhteistyötä, kuten Puijon Romun tapauskin osoittaa.

Puijon Romun romuttamon toiminta sijoittuu Salttisenkatu 2:ssa hehtaarin kokoiselle alueelle. Romuttamon toimintoja ovat metalliromun, kaapeliromun ja romuajoneuvojen vastaanotto, käsittely, varastointi ja toimittaminen jatkokäsittelyyn sekä sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja renkaiden vastaanotto, varastointi ja toimittaminen jatkokäsittelyyn.

Mikkelin seudun ympäristölautakunta myönsi yritykselle ympäristöluvan kokouksessaan 20.4.2023. Rakennustyöt tontilla alkavat tänä keväänä ja kierrätystoiminta kesän 2024 aikana.

Kuva: Mikko Kankainen