Mikkelin kaupunki mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Roska-astioita.

Mikkelin kaupunki on jälleen mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Lähes kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 144 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Viime vuonna kampanja-aikana kerättiin 200 000 pussillista roskaa.

Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan. Mikkelin kaupunki haastaa kaikki paikalliset ihmiset mukaan järjestämään omia tempauksia hyvän asian puolesta. Valtakunnallinen Miljoona roskapussia -kampanja korvaa aikaisemmin paikallisesti järjestetyn Mikkeli siistiksi -kampanjan. Nyt alkavassa valtakunnallisessa tempauksessa jokainen kerää roskia omaan jäteastiaansa.

Mikkeli kisaa leikkimielisessä roskahaasteessa muita paikkakuntia vastaan. Mikkelissä kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin Mikkelin kohdalle. Jokainen lisää kerätyt pussit itse laskuriin. Laskuri aukeaa maanantaina 15.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Kampanja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 kello 20.

Mikkelin kaupunki järjestää yhdessä Eloisan Nuorten työpajan kanssa oman kampanja-avauksen perjantaina 19.4. kello 11–13 Kaihun kodalla. Kodalla on tarjolla maksutta kahvia ja makkaraa sekä roskien keräystikkuja. Tervetuloa mukaan!