Kamupartio liikkuu vappuaattona 30.4.

Ilmapalloja taivaalla.

Kamupartio on taas liikkeellä vappuaattona, tiistaina 30. huhtikuuta. Kamupartiotoimintaa on toteutettu Mikkelissä useiden vuosien ajan nuorten suosimina juhlapäivinä: vappuaattona, koulujen päättymispäivänä sekä uudenvuodenaattona.

Nuorisotyön kamut kulkevat Mikkelin kaduilla ja puistoissa nuorten keskuudessa, huolehtien osaltaan alle 18-vuotiaiden turvallisuudesta. Kamut ovat välittäviä ja turvallisia aikuisia, jotka auttavat nuoria silloin kun siihen on tarvetta. Vappuaattona kamut ovat liikenteessä noin kello 19–01, tarvittaessa pidempäänkin, ja heidät tunnistaa mustista liiveistä.

Kamupartiossa on mukana kaupungin nuorisopalvelujen työntekijöiden lisäksi muun muassa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyöntekijöitä, nuoriso-, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä täysi-ikäisiä vapaaehtoisia. Ilmoittautuminen kamupartioon tapahtuu suoraan vastuuhenkilölle. Vappuaaton kamuihin ilmoittaudutaan etsivälle nuorisotyöntekijälle Saila Paasoselle 26.4. mennessä. Kaikkien vapaaehtoisten kanssa keskustellaan kamupartion toimintatavoista ja heidät perehdytetään ennen partiointia. Työskentely tapahtuu tiimeissä, jotka kootaan tasaisesti sekä ammattilaisista että vapaaehtoisista.

Käytännössä kamut auttavat nuoria olemalla läsnä nuorten suosimilla alueilla, antamalla ensiapua sitä tarvitseville ja huolehtien, ettei kukaan jää yksin tai heitteille. Kamut tarjoavat mahdollisuuden tulla keskustelemaan ja ohjaavat nuoria tarpeen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tai poliisin luo. Nuorilla on mahdollisuus hakea kamupartiolaisilta apua joko itselleen tai kaverilleen. Kamut eivät moralisoi vaan kuuntelevat ja tukevat nuoria.