Lukevin luokka -kilpailu on ratkennut

Nalle ja lastenkirjoja.

Mikkelin seutukirjasto järjesti kevättalvella Lukevin luokka -kilpailun. Kilpailu haastoi koululuokkia tarttumaan kirjaan ja tempautumaan tarinoiden vietäväksi. Kilpailijoilla oli kuukausi aikaa kartuttaa luokan pistepottia joko lukemalla kirjoja ja lehtiä tai kuuntelemalla äänikirjoja. Kilpailuun osallistui yhteensä 32 luokkaa.

Lapset ja nuoret lukivat huikean määrän kirjoja. Luettujen kirjojen sivuilla seikkailivat tutut Harry Potter sekä Heinähattu ja Vilttitossu. Mukaan mahtui myös ihania uutuuskirjoja, joita ilmestyy vuosittain runsaasti. Sarjakuvat olivat monille lukijoille erityisen mieluisia. Kalevankankaan koululla oppilaat laativat luokan seinälle kirjalistoja, joissa antoivat lukemilleen kirjoille arvosanoja.

Opettajat ja oppilaat olivat tyytyväisiä Lukevin luokka -konseptiin. Lukemisen riemu sytytti lukukipinän. Voittajaksi kilpailussa kiri Moision koulun 4A-luokka, joka saa palkinnoksi viettää yhteisen päivän Saimaa-stadiumilla Super Cornerissa. Seuraava Lukevin luokka -kilpailu järjestetään vuonna 2026.