Pyöräilyviikkoa vietetään liikennerauhan teemalla 3.–12.5.

Kuvituskuva.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään tuttuun tapaan toukokuussa. Tänä vuonna pääteemana on liikennerauha.

Liikennerauha viittaa sekä liikenneympäristön rauhoittamiseen että liikenteessä liikkujien rauhalliseen käyttäytymiseen. Rauhallinen ja turvalliseksi koettu liikenneympäristö ja liikennekulttuuri ovat tekijöitä, jotka lisäävät pyörällä liikkumisen houkuttelevuutta kaiken ikäisillä.

Liikenneympäristöä voidaan rauhoittaa sekä rajoituksin että rakenteellisin keinoin, joilla tiedetään olevat suuri merkitys liikenneturvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Liikenneympäristön rauhoittaminen on tärkeää kaikkialla, missä jalankulun ja pyöräilyn houkuttelevuutta ja turvallisuutta halutaan parantaa. Erityistä huomiota pitäisi kiinnittää alueisiin, joilla liikkuu tai halutaan liikkuvan paljon lapsia. Tällaisia ovat päiväkoti- ja koulumatkareitit sekä koulujen ja päiväkotien lähiympäristö.

Muista myös teemapäivät

Pyöräilyviikon teemapäiviä ovat seuraavat: Perjantaina 3.5. kaupunkipyöräpäivä, lauantaina 4.5. pyörä kuntoon -päivä, sunnuntaina 5.5. perhepyöräilypäivä, maanantaina 6.5. sähköpyöräpäivä, tiistaina 7.5. pyörällä töihin -päivä, keskiviikkona 8.5. pyörällä kouluun -päivä, torstaina 9.5. pyörällä harrastuksiin -päivä, perjantaina 10.5. pyörällä kauppaan -päivä, lauantaina 11.5. pyörämatkailupäivä ja sunnuntaina 12.5. pyörällä kaiken ikää -päivä.

Pyöräilyviikkoa koordinoi Pyöräilykuntien verkosto ry, johon myös Mikkelin kaupunki kuuluu. Lisätietoja pyöräilyviikosta voi lukea täältä.