Maakuntapäivää juhlistetaan Mikkelissä 8. ja 11.5.

Puun oksa.

Etelä-Savon maakuntapäivää vietetään tänä vuonna kahtena päivänä, keskiviikkona 8.5. ja lauantaina 11.5.

Maakuntapäivää juhlistetaan 8.5. Mikkelissä Lukumaraton-tapahtuman merkeissä. Samalla vietetään kansainvälisen Eurooppa-päivän etkoja. Eurooppa-päivää on vietetty perinteisesti 9.5. kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.

Lukumaraton-tapahtumassa luetaan kahden tunnin ajan katkeamatta eteläsavolaisten kirjailijoiden ja runoilijoiden teoksia. Tapahtuma järjestetään torilla kahvila Toripulussa kello 14–16. 

Lukumaratonissa kirjailijoiden tekstejä lukevat muun muassa maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, maakuntahallituksen puheenjohtajat Arto Sepponen, Nina Rasola ja Eija Stenberg, Mikkelin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Anni Lahtinen, kirjastopäällikkö Pia Kontio, Mikkelin teatterin johtaja Pekka Laasonen, Mikkelin musiikkijuhlien festivaalijohtaja Mirva Helske, Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen, Etelä-Savon järjestöneuvottelukunnan puheenjohtaja Mali Soininen, kansanedustaja Vesa Kallio, Etelä-Savon rahaston asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä ja aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Toripulussa tarjoillaan suolaista syötävää ja kahvit 200 ensimmäiselle kävijälle. Mix Studio tuo tanssijaryhmänsä torille kahteen eri esitykseen kello 14 ja 16.

Lauantaina 11.5. seikkaillaan Mikkelissä erilaisia rasteja kiertäen. Tehtävä: Mikkeli -elämysseikkailu on avoin kaikille. Päivän aikana seikkaillaan kaupunkiympäristössä, luodaan taidetta yhdessä, rauhoitutaan luonnon helmassa ja kokoonnutaan yhteen. Kierrettävät elämysrastit sijaitsevat Kalevankankaalla, torilla ja Kaihun kodalla. Ilta huipentuu artisti Kasmirin keikkaan kulttuuritalo Tempossa.

Tapahtuma on osa Etelä-Savon maakuntapäivän ja Eurooppa-päivän ohjelmaa. Tapahtuman järjestää Mikkelin Dynamon tuottajaryhmä yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton, Mikkelin kaupungin nuorisopalveluiden ja Ohjaamo Olkkarin kanssa. Nuorten Dynamo – osallistavaa tapahtumatuotantoa Etelä-Savossa -hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja sitä hallinnoi Suomen nuorisoseurat ry.

Kuva: Pihla Liukkonen