Mikkelin kesä avataan lauantaina 18.5. – Kaupungin keskustassa paljon iloista ohjelmaa

Kaksi lasta ja taustalla tori ja ihmisiä.

Tori ja keskusta-alue täyttyvät iloisesta ohjelmasta lauantaina 18. toukokuuta, kun Mikkelin kaupunki ja paikalliset toimijat järjestävät yhteistyössä Mikkelin Kesän avaus -tapahtuman. Mukana on lähes 30 toimijaa ja toinen toistaan houkuttelevampia ohjelmanumeroita sekä tarjouksia.

Keskustan alueen yritykset ja yhdistykset suosittelevat kaikkia kaupunkilaisia lähtemään liikkeelle lauantaina nauttimaan elävästä keskustasta, kaupungin tarjonnasta ja iloisesta ohjelmasta. Mikkelin kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heidi Hänninen on iloinen keskustan yhteisestä tapahtuma ponnistuksesta.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaan. Ihan niin kuin kaupungin brändikirjan sloganissakin todetaan: Ihmiset sen tekevät.

Tapahtumatarjonta on Kesän avauksessa erittäin runsas. Tarjontaa on niin lapsiperheille kuin liikunnan ja kulttuurin ystäville. Suurin osa tapahtumista keskittyy torille, mutta tapahtuma jalkautuu myös kaupungintalon taakse, Tavaratalo Carlsonille, Akselin kauppakeskukseen, satamaan kuin Saimaa Stadiumillekin. Myös Anttolassa vietetään kesän avausta samana päivänä.

Keskustan torialueella lapsiperheitä hemmotellaan rapsutushevosilla, omilla keppareilla ratsastettavalla keppariradalla, toimijoiden maskoteilla sekä ilmapalloilla. Kulttuurin ystävät pääsevät nauttimaan ammattilaisten kuin nuortenkin musiikkiesityksistä sekä nuorten tanssijoiden tanssiesityksestä. Mikkelin teatteri on mukana tapahtumassa kesäteatteriteemalla. Mikkelin kesäteatterin ensi kesän näyttelijä Joonas Kääriäinen esiintyy Putouksesta tunnettuna nolona iskänä Juvalta. Teatteriravintola Ilo esittelee omissa toimitiloissaan Akselissa syksyn ohjelmistoaan ja jakaa ämpäreitä. Mikkelin taidemuseo ja Suur-Savon museo julkistavat kyseisenä päivänä kansainvälistä museopäivää tarjoamalla kävijöille ilmaisen sisäänpääsyn.

Tapahtuman kruunaa Original Hotel Vaakuna Mikkelin Bar´N´Night-ravintolan discopallon hyväntekeväisyyshuutokauppa. Pallosta voi tehdä ennakkotarjouksia erillisellä lomakkeella 9.5.–16.5.2024 välisenä aikana. Huutokaupan toteuttaa Mikkelin nuorkauppakamari ja huutokauppa torilla alkaa kello 12.

Mikkelin oppaiden suositut kävelykierrokset saavat jatkoa kesän avauksessa. Kierrokset alkavat kello 10 alkaen puolen tunnin välein Mannerheimin patsaalta. Vaikka kierrokset ovat maksuttomia, niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautumisen voit tehdä tapahtumapäivänä kello 9.30 alkaen torilla Muikkukopissa tai aikaisemmin tapahtumaviikolla Mikkelin matkailun toimipisteessä kaupungin virastotalolla sen aukioloaikoina. 

Lisätietoa Kesän avauksen ohjelmasta: www.mikkeli.fi/kesanavaus24