Pienten puistikot tuovat taidetta ja kulttuuria Mikkelin leikkipuistoihin

Tapahtuma leikkipuistossa.

Mikkelin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden tuottama leikkipuistokierros Pienten puistikot ilahduttaa jälleen lapsia ja perheitä ympäri Mikkeliä neljänä kesälauantaina. Pienten puistikot ovat pienimuotoisia matalan kynnyksen tapahtumia, joiden tarkoitus on rikastuttaa leikkipuistokäyntejä. Puistoissa järjestetään erilaisia kulttuuri- ja taidetoimintoja kello 9.30–11.00. Tapahtumat ja toiminnot ovat ilmaisia. Tilaisuuksilla on säävaraus.

Kesän ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 25.5. Ilmarisenpuiston leikkipuistossa. Aamupäivän ohjelmistossa on luvassa Mikkelin Voimistelijoiden tanssinohjaajien tanssityöpajoja ja Pikku ketun sirkuksen sirkustyöpaja. Lisäksi päästään leikkimään arkeologisia kaivauksia Helena Partasen johdolla.

Seuraavan kerran Pienten puistikot vierailee Mikkelin sataman leikkipaikalla 15.6. Silloin leikitään ja musisoidaan kulttuuripalveluiden kesätyöntekijöiden johdolla. Myös Hulivilikarnevaalista tuttu Eevert-kettu käy tervehtimässä lapsia.

Lauantaina 27.7. kokoonnutaan Siekkilään Pohjolanpuiston korttelileikkipuistoon. Kesän aikana puistoon pystytetään uusi kiipeilyteline, jonka väriin lapset pääsivät vaikuttamaan äänestämällä lapsen oikeuksien päivän tapahtumassa lokakuussa. Heinäkuun Pienten puistikoissa äänestyksen tulos on nähtävillä. Lisäksi maalaillaan Mikkelangeloiden kanssa ja muutenkin leikitellään väreillä.

Kesän viimeisessä Pienten puistikot tapahtumassa 17.8. seikkaillaan Kyläluudanpuiston leikkipuistossa Lasten kulttuurikeskus Vekkulan seikkailuradalla, valmistetaan taikasauvoja Taito-käsityökoulun työpajassa ja askarrellaan paperihyrriä 4H-yhdistyksen ohjaajien kanssa. Lisäksi 4H:laiset tekevät kasvomaalauksia kaikille halukkaille.

Kaikissa tapahtumissa on lisäksi monenmoista muutakin kivaa puuhaa, johon koko perhe voi osallistua. Vaihtelevasti myös muun muassa saippuakuplia, hyppynaruja ja erilaisia pihapelejä ja -leikkejä.

PIENTEN PUISTIKOT  

La 25.5. Ilmarisenpuiston leikkipuisto (Nuijamiestenkatu 32)

Hiekkalaatikon arkeologiset kaivaukset (Helena Partanen), tanssityöpajat (MiVo), sirkustyöpajat (Pikku ketun sirkus)

La 15.6. Sataman leikkipaikka (Laiturikatu 1)

Kulttuuripalveluiden kesätyöntekijät ja Eevert-kettu 

La 27.7. Pohjolanpuiston korttelileikkipuisto (Siekkilänkatu 12)

Maalaustyöpaja (Mikkelangelot), värileikkejä sekä uusi lasten äänestämä kiipeilyteline

La 17.8. Kyläluudanpuiston leikkipuisto (Hopeakuja 6)

Seikkailurata (Lasten kulttuurikeskus Vekkula), askartelutyöpaja ja kasvomaalausta(Mikkelin 4H), taikasauvatyöpaja (Taito-käsityökoulu)

Kuva: Pihla Liukkonen