Heinäkuun Mikkeli Games kokoaa yleisurheilutähtiä Urskiin juuri ennen Pariisin olympialaisia

Naisten pituushyppykilpailu Urheilupuistossa.

Viime vuonna huikean kisayleisön kerännyt yleisurheilun huipputapahtuma Mikkeli Games järjestetään jälleen Mikkelin Urheilupuistossa perjantaina 12.7.2024. Kisajärjestäjänä toimii Mikkelin Kilpa-Veikot. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ja mahdollistajina ovat Osuuskauppa Suur-Savo, Lähitapiola Savo-Karjala, Hoviruoka oy, Mikkelin kaupunki ja Pitkämäki & Ruuskanen Forest oy.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna heinäkuun puolessavälissä, kesäkuun Rooman EM-kilpailuiden ja elokuun Pariisin olympialaisten välissä. Paikan päälle odotetaan ainakin saman verran katsojia kuin viime vuonna eli noin 3000 kisakävijää.

Suurin mielenkiinto kohdistuu keihäänheiton lisäksi naisten pituushyppyyn, 100 metrin aitajuoksuun sekä miesten 200 metriin. Suurien palkintopottien myötä lajeihin odotetaan mukaan kaikkia Suomen huippuja. Viime vuonna katsomoja villinnyt miesten 1500 metriä muutettiin tälle vuodelle 800 metrin matkaksi. Naisilla on edelleen ohjelmassa 1500 metrin juoksu.

Ennen varsinaisen kisaillan starttia lapsiperheille on luvassa pituushyppyä ja turbokeihäänheittoa. Kaikille Mikkeli Mini Games osallistujille on luvassa palkinnot. Mukana tsemppaamassa ovat myös kaikkien yhteistyökumppaneiden maskotit.

Vuonna 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty Mikkeli Games sai paljon kiitosta niin katsojilta kuin urheilijoilta. Moni edellisen kerran osallistuneista urheilijoista on ilmoittanut kisajärjestäjälle olevansa mukana kilpailussa myös tänä vuonna. Miesten keihäänheittoon kilpailemaan ovat tulossa ainakin Oliver Helander ja Toni Kuusela. Naisten pituuden ja aitajuoksun tuplamestaruudesta tulee taistelemaan Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustava Jessica Kähärä. Myös Urheilupuiston naisten keihäänheiton kenttäennätyksen (59,89 metriä) kiskaissut Anni-Linnea Alanen on tulossa puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan.

Tänä vuonna tapahtumaa ei striimata, vaan katsojien on tultava paikan päälle kokemaan huikean kisaillan tunnelma. Kisalippujen hinnat on haluttu pitää maltillisina, jottei ainakaan se olisi kenellekään este saapua kisakatsomoon. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa kaikki alle 15-vuotiaat pääsevät kisakatsomoon ilmaiseksi. Liput tapahtumaan voi hankkia täältä.

Kuva: Oskari Mäkisarka