”Tontit mahdollistavat Saimaalla herkuttelun!” – Arkkitehti visioi Annilanrannan mahdollisuuksia

Henna Ehramaa, taustalla järvimaisema kesällä.

Mikkelin Annilanrannassa on ainutlaatuisia, Saimaan rannalla olevia tontteja, jotka sijaitsevat joko omalla rannalla tai taaempana sisämaalla. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat upeat näkymät Saimaalle. Kävimme arkkitehdin kanssa visioimassa, millaisia modernin omakotiasumisen kokonaisuuksia Annilanrantaan voisi rakentua.

Arkkitehti Henna Ehramaa näkee Annilanrannan maaston haasteet samalla myös mahdollisuutena.

– Tonttien monimuotoisuus ja maaston haasteet tuovat upeita puitteita rakentamiselle ja mahdollistavat herkuttelun Saimaalla, Ehramaa sanoo.

– Kaava on suunniteltu niin, että se antaa suunnittelijoille liikkumavaraa ja mahdollistaa yksilölliset ratkaisut asukkaiden toiveiden mukaan.

Rinnetontit tarjoavat mahdollisuuden luoda paitsi monitasoisia rakennuksia myös monitasoisia pihoja, joilla jokaisella voi olla oma roolinsa asumisen arjessa. Henna Ehramaa kuvailee visiotaan nimenomaan piha-ajattelun kautta.

– Rinnetontille voi sijoittaa erillisen autopihan, sitten oleskelupihan, jonka jälkeen avautuu näyttävä talokokonaisuus maisemineen. Jokainen tontti on yksilöllinen ja tarjoaa mahdollisuuden uniikkeihin ratkaisuihin.

Vanhan ja uuden yhdistelmä on osa Annilanrantaa

Annilanrannan kaava on luotu tukemaan rakennusten yksilöllisyyttä ja yhdistämään alueen vanhaa huvilakulttuuria moderniin suunnitteluun. Rakennuksilta voidaan kuitenkin odottaa poikkeuksellisuutta ja wau-efektejä.

Arkkitehti Henna Ehramaa visioi rakennuksiin ainakin isoja ikkunoita, jotka tuovat Saimaa-näkymät esille parhaalla mahdollisella tavalla. Ikkunoiden suunnittelussa on myös otettava huomioon auringonvalon vaikutus ja jäähdytyksen tarve.

– Juuri tällaisessa maisemassa isot ikkunat toimivat parhaiten, ja se onkin ollut trendi jo pitkään, Ehramaa sanoo.

Pihahierarkia monipuolistaa seutua ja antaa omaa rauhaa

Annilanrannan tonttien pihahierarkia mahdollistaa erilaisten piha-alueiden luomisen: autopihat, julkiset piha-alueet ja yksityiset oleskelupihat. Rinteeseen rakennettuna tontit tarjoavat monipuolisuutta ja yksityiskohtia, jolloin huolellisesti rakennus maaston korkoihin sovittamalla saadaan hyödynnettyä tontin koko potentiaali.

– Esimerkiksi autopihan voi sijoittaa kadunviereen, jolloin yksityinen piha jää suojaan muilta eri korkotasoon tai asuinrakennuksen toiselle puolelle, ja myös piharakennuksilla voi rajata piha-alueita. Katunäkymä voi näyttää urbaanilta, mutta rannalta katsottuna tontilla on paljon yksityiskohtia, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen, esimerkiksi osalla tonteista mahdollisuus sijoittaa pihasauna aivan vesirajaan, Ehramaa sanoo.

Saimaa on jo maailmanlaajuisesti tunnistettu brändi, ja Annilanrannan tontit tarjoavat mahdollisuuden tulla osaksi upeaa mikkeliläismaisemaa. Tule ja tutustu Annilanrannan tarjoamiin mahdollisuuksiin, joissa yhdistyvät luonnon kauneus, moderni suunnittelu ja historiallinen huvilakulttuuri – ja vieläpä aivan lähellä kaupungin keskustaa! Lue lisää ja tutustu tontteihin osoitteessa mikkelintontit.fi.