Neljä suosittua some-vaikuttajaa seikkailee Etelä-Savon kylissä

Vanha tuulimylly maalaismaisemassa kesällä.

Suomen Kylät ry, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon seitsemän kuntaa tuovat kyläkierrokselle neljä suosittua some-vaikuttajaa. #VaikuttajaKylässä-opintoretken toinen tuotantokausi toteutetaan Etelä-Savossa keskiviikosta 29.5. perjantaihin 31.5.

Kyläkierros tehdään Mikkelin, Mäntyharjun, Hirvensalmen, Sulkavan, Juvan, Savonlinnan ja Puumalan kylissä. Vaikuttajat vierailevat esimerkiksi kyläkoulussa, kylän lettukesteissä, kylämatkailun yrityksissä, luomutilalla ja tapaamassa kylätaloilla kylävaikuttajia.

– Vuonna 2023 lanseerasimme kokeiluun Vaikuttaja kylässä -konseptin, jossa suosittuja julkkiksia ja some-vaikuttajia viedään maaseudun kyliin, kylätaloille ja maaseudun piilotettuihin helmiin. Tämä suuren näkyvyyden kampanja tavoitti viimeksi eteläpohjalaisilla lakeuksilla yli 400 000 suomalaista. Nuoria ja kaupunkilaisia kiinnostaa valtavasti seurata some-vaikuttajien yhteisöllistä kesäistä seikkailua eteläsavolaisissa kylissä, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Tänä vuonna Etelä-Savon kyläseikkailuun valitut some-vaikuttajat ovat Äidinpuheenvuoro-tilillä tunnettu some-vaikuttaja ja kirjailija Inari Fernandez, some-vaikuttaja ja nuoriso-ohjaaja Tinna Pehkonen, urheileva voimamies ja some-vaikuttaja Severi Allonen ja some- ja matkavaikuttaja Jasmin Ngo. Some-vaikuttajilla on yhteensä satoja tuhansia seuraajia sosiaalisen median kanavissaan.

Etelä-Savon maakuntaliitto iloitsee some-vaikuttajien kyläkierroksesta maakunnassa. Sosiaalisen median kautta vaikuttajien kokemukset ja elämykset ovat kaikkien seurattavissa.

– Mehän jo toki itse tiedämme, että Etelä-Savossa on upeita paikkoja kylien kätköissä. On hienoa, että nyt saamme avata maakuntamme kylien erinomaisuutta ja kylähelmiä joukolle some-vaikuttajia. Kylistämme, kyläaktiiveista ja elinvoiman edistäjistä kelpaa olla ylpeä, sanoo Etelä-Savon maakuntaliiton viestintäpäällikkö Heidi Miettinen.