Kaupungin uimarannat heräävät eloon – Myös matonpesupaikat avautuvat

Kaihun uimaranta.

Mikkelin kaupungin ylläpitämät uimarannat ovat käytettävissä kesäkuun alusta alkaen. Mikkelissä on 29 virallista uimarantaa. Toukokuun aikana uimarannat on siivottu, varusteltu talven jäljiltä, korjattu talvivaurioita ja varmistettu rantojen turvallisuus.

Uimarantojen sukelluksien saalis vaihteli tänä vuonna muoviroskasta rikkinäisiin pulloihin, laudan kappalaisiin ja sähköskuutteihin. Kaihun uimarantaan on asennettu uusi laituri jatkona viime vuoden hyppytornin laiturin uusimiseen ja uima-alueen reunoille uudet poijut. Syksyllä 2023 Otavan ja Suojalammen uimarannoille asennettiin uudet uimalaiturit. Urpolan ja Otavan uimarannoille on pystytetty uudet pukukopit. Pitkäjärven uimarannalle asennetaan edellisten vuosien tapaan inva-ramppi.

Huomioithan, että uimalaitureilla on kalastaminen ja kalojen perkaaminen kielletty turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Mikkelin kaupungin maksuttomat julkiset matonpesupaikat aukeavat lauantaina 1.6. Mattoja voi pestä niissä elokuun loppuun asti. Mikkelin kaikkien matonpesupaikkojen jätevedet johdetaan viemäriverkostoon tai imeytyskentille. Mahdollisista vesipumppujen käyttöhäiriöistä pyydetään ilmoittamaan matonpesupaikalla olevaan ylläpidon puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

Kuva: Uusi laituri Kaihun uimarannalla.