Lasten tiedetyöpajoja pääkirjastossa kesäkuussa

Kuvituskuva laboratoriovälineistä.

Mikkelin yliopistokeskus järjestää kesäkuussa Mikkelin pääkirjastolla kolmen lapsille suunnatun tiedetyöpajan sarjan. Torstai-iltapäivisin lapset tutustutetaan eri teemoihin ja tieteellisen ajattelun perusteisiin.

Ensimmäisessä, 6. kesäkuuta järjestettävässä iltapäivässä perehdytään veden ominaisuuksiin ja sen vuorovaikutukseen muiden aineiden kanssa. Lapset pääsevät sen kuluessa suorittamaan kokeita, joissa tutkitaan veden käyttäytymistä.

Viikkoa myöhemmin 13.6. käsittelyssä on ruoka, ja pajassa tutustutaan ruoan tieteellisiin puoliin ja siihen, kuinka eri ruoka-aineet vaikuttavat toisiinsa ja reagoivat keskenään.

Kolmannen, 20.6. järjestettävän pajan teemana on luovuus. Tavoitteena on innostaa lapsia ajattelemaan luovasti ja auttaa heitä soveltamaan tieteellistä tietoa ja menetelmiä omiin projekteihinsa.

Pajat järjestetään Mikkelin pääkirjaston toisen kerroksen aulassa kello 12–15 ja ne alkavat tasatunnein. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Tapahtumat kuuluvat Tiedepolku-hankkeeseen ja ne toteutetaan Mikkelin kaupungin, Mikkelin yliopistokeskuksen, Mikkelin kesäyliopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.