Compute Nordic Finland Oy ja Mikkelin kaupunki solmivat vuokrasopimuksen 10 hehtaarin tontista datakeskukselle Visulahteen

Compute Nordic Finland Oy ja Mikkelin Kaupunki ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen 10 hehtaarin tontista Visulahdessa, jonne yhtiö aikoo rakentaa merkittävän kokoisen datakeskuksen.

– Koko prosessi on edennyt suoraviivaisesti tähän pisteeseen ja siitä kiitos kuuluu Mikkelin kaupungin ja kehitysyhtiö Miksein asiantuntijoille, kertoo Compute Nordicin toimitusjohtaja Harald Riise.

Mikkelissä Compute Nordicia houkuttelivat sijainti, pohjoismainen viileä ilmasto, hyvät kulkuyhteydet, yliopistojen toiminnot, paikallinen lentokenttä ja tarvittavan kestävän energian saatavuus. Sekä erityisesti yhteinen tahtotila alusta alkaen sopimusosapuolien välillä. 

– Toivotamme Compute Nordicin tervetulleeksi Mikkeliin edistämään vihreän siirtymän investointeja, sanoo Janne Kinnunen.

Uudet työpaikat ovat myös tervetulleita kaupunkiin. Compute Nordic aikoo rekrytoida ainakin maa- ja toimipaikkajohtajat, operaatiopäällikön, toimipistepäällikön ja asiakaspäällikön sekä turvahenkilöstöä ja huoltohenkilökuntaa.

Kuvassa vasemmalta: Janne Kinnunen, Mikkelin kaupunginjohtaja, Topi-Antti Äikäs, Mikkelin maankäyttöjohtaja, Harald Riise, toimitusjohtaja Compute Nordic ja Ignacio Bazin, vt. Suomen maajohtaja