Uusi näyttely Jalkaväkimuseossa: ’’Taipuu, muttei taitu’’ kertoo kesän 1944 torjuntataistelujen tarinan.

Jalkaväkimuseo

Jalkaväkimuseo on avannut uuden näyttelyn ’’Taipuu, muttei taitu’’. Näyttely keskittyy kesän 1944 seitsemään torjuntataisteluun, joista on nyt 80 vuotta. Näyttely tarjoaa kävijöille myös mahdollisuuden kokea Ihantalan 10 päivää kestäneet torjuntataistelut virtuaalielämyksenä.

Näyttely on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kokonaisuus tutustuttavaksi. Ihantalan taistelun
tuomat kokemukset näkyvät myös tänä päivänä jalkaväen koulutuksessa.

Näyttelyssä oleva tekniikka on modernisoitu 2020-luvulle. Katsojan on mahdollisuus seurata taistelutapahtumia valitsemalla joko yhden tai useamman päivän tapahtumat katsottavaksi.

Näyttely yhdistää perinteistä sotahistorian kerrontaa nykyaikaisen tekniikan kanssa. Tämä on katsojalle havainnollistava kokemus ja tarjoaa tietoa niin asiantuntijoille kuin ensikertalaisillekin. Museojohtajan sijainen (FTM) Riikka Sinokki, kuvailee, kuinka animaatio tuo taistelut tähän päivään katsottavaksi.

– Animaatio ja virtuaalinen esitystapa tekevät historiasta elävää ja ymmärrettävää kaikille museokävijöille. Selostus on saatavilla suomeksi ja englanniksi, joten toivomme, että näyttely tavoittaa myös alueen matkailijat.

Riikka Sinokki

Näyttely on avoinna museon aukioloaikoina, ja liput ovat ostettavissa paikan päältä. Jalkaväkimuseo on auki kesäkaudella 1.6.–31.8.2024 joka päivä kello 10-17.
Museo toimii kahdessa 1880-luvulla rakennetussa puukasarmissa. Jalkaväkimuseo tutkii, tallentaa ja asettaa näytteille jalkaväen historiaa 1700-luvulta aina näihin päiviin saakka.

Käyntiosoite​
Jääkärinkatu 6-8
50100 Mikkeli