Mikkeliläiset äänestivät muita suomalaisia laiskemmin – mikkeliläisten äänestysprosentti jäi 36,6 prosenttiin

vaalilipuke

Suomessa asuvien mikkeliläisten äänestysprosentti jäi 36,6 prosenttiin kevään 2024 eurovaaleissa. Vuoden 2019 eurovaaleista mikkeliläisten äänestysprosentti tippui 2,7 prosenttiyksikköä.  Mikkeliläiset äänestivät muita suomalaisia laiskemmin, sillä koko Suomessa äänestäneiden äänestysprosentti oli 42,4.

Mikkeliläisten ääniharavia olivat Li Andersson (vas), Elsi Katainen (kesk.), Eero Heinäluoma (sd.) ja Mika Aaltola (kok.) ja Pekka Toveri (kok.). Kukin heistä sai Mikkelistä yli 1000 ääntä ja kaikki he tulivat valituksi Euroopan parlamenttiin.  

Mikkeliläisistä ehdokkaista parhaan äänisaaliin sai keskustan Kati Häkkinen, joka sai yhteensä 2855 ääntä. Näistä äänistä Mikkelistä tuli 797 kappaletta.  Liike Nytin ehdokas Satu Taavitsainen sai 2161 ääntä, joista 373 Mikkelistä. Vasemmistoliiton Lotta Tuominen puolestaan sai yhteensä 1684 ääntä, joista 204 Mikkelistä. Kukaan heistä ei tullut valituksi Euroopan parlamenttiin.

Euroopan parlamenttiin valittiin yhteensä 15 edustajaa Suomesta. Paikoista neljä meni Kokoomukselle, kolme Vasemmistoliitolle, kaksi SDP:lle, Suomen Keskustalle ja Vihreille sekä yksi paikka Perussuomalaisille ja RKP:lle.

Lähde Ylen vaalikone