Hulivilikarnevaaleja vietetään kesäkuun viimeisellä viikolla

Hulivilikarnevaali Eevert

Hulivilikarnevaaleja vietetään tänä kesänä jo 31. kerran! Etelä-Savon suurin ja varsin perinteikäs lastenkulttuurifestivaali tarjoaa taatusti hauskaa puuhaa pienille sekä isommillekin 24.–30.6.2024. Jokaisella tapahtumapäivällä on oma teemansa ja paikkansa ympäri Mikkeliä.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkit löytyvät osoitteesta hulivilikarnevaali.fi

Festivaalin avajaisia vietetään maanantaiaamuna 24.6. Kirkkopuistossa. Lavaohjelmassa nähdään tapahtuman virallisen avauksen lisäksi tanssiesityksiä, laulava nukke Maddaleenan musiikilliset seikkailut sekä erilaisia toiminnallisia pisteitä. Illalla klo 17 Naisvuoren kesäteatterin valtaa magiikka, kun LähiTapiola Savo-Karjalan tarjoama Taikuri Luttisen show saapuu viihdyttämään Hulivilikävijöitä.

Tiistain työpajapäivässä tarjolla on tuttuun tapaan runsaasti työpajoja Puistokadulla sekä toimijoiden omissa tiloissa ympäri Mikkeliä. Keskiviikkona 26.6. vietetään luontopäivää Urpolassa klo 14–16.30, torstaina rentoudutaan elokuvien parissa Kinolinnassa (elokuvaliput 3 € kaupungin verkkokaupasta).

Perjantaina 28.6. tempaudutaan pelien maailmaan. Aamupäivällä klo 9 – 11.30 luvassa on liikunnallista toimintaa Urskin kaukalolla, klo 14-17 tapahtuma levittäytyy peliteemaisella sisällöllä Hänskiin sekä pääkirjastolle. Hänskissä päästään ihailemaan myös Circus Simonin We are the champions -esityksiä klo 15 ja 16.30.

Lauantaina 29.6. Hulivilikarnevaaleilla on tarjolla suuri määrä erilaisia toimintapisteitä sekä esityksiä pitkin Mikkelipuiston aluetta klo 9 – 14. Hulivilikarnevaalit on mukana YLE:n sekä paikallisen MLL:n järjestämässä Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertueen tapahtumassa omalla pisteellä sunnuntaina 30.6. klo 15-18 Tykkipuistossa. Erillistä omaa ohjelmaa viikon päätöspäivälle Hulivilit ei järjestä.

Mikkelin pääkirjastolle avautuu runo-olohuone

Runo-olohuone on osa Kulttuurikeskus PiiPoon koordinoimaa Kirsi Kunnas 100 v. -juhlavuoden Lasten runovallankumous -hanketta. Järjestelyistä Mikkelissä vastaa kirjasto sekä Yhdessä osallistuen -hanke. Avajaisia vietetään tiistaina 25.6., jonka jälkeen runo-olohuone on avoinna koko Huliviliviikon sekä heinäkuun kirjaston aukioloaikoina. Huliviliviikon ajan pääkirjastolla toimii myös Katinkontin postitoimisto, jonka kautta voit lähettää runollista postia palvelutalon asukkaille.

Estery ry järjestää pihapiirissään pitkin Huliviliviikkoa monenlaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa ponitalutusta ja pomppulinna maanantaina, kesäkahvila tiistaina ja erilaisia pelejä perjantaina.

Lisäksi viikon ohjelmaan tekee paluun suosittu perheiden telttayö, jossa koko perhe pääsee matalalla kynnyksellä testaamaan telttailua Mikkelipuistossa. Telttailu tapahtuu omilla varusteilla. Järvi-Suomen partiolaiset järjestävät iltaohjelmaa ja heiltä saat tarvittaessa vinkkejä. Telttayön ennakkoilmoittautuminen

Hulivilikarnevaaleja on järjestetty perinteisesti jo vuodesta 1992 saakka. Vuosittain karnevaaleilla vierailee n. 10 000 kävijää muksusta mummuun ja viikarista vaariin! Tapahtuman tuottaa Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Tapahtuma on saanut avustukset Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.