Mikkelin taidemuseon uusi kesänäyttely on avoinna

heikki-willamo-karhu-sarjasta-metsa-minussa-2017

Mikkelin taidemuseon kesänäyttelynä on valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon näyttely Metsän sylissä. Näyttelyssä luonto, etenkin metsä ja sen eläimet, on keskeisellä sijalla.

Valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo (s.1952) on yksi aikamme merkittävimmistä luonnon tulkitsijoista ja puolesta puhujista. Hänen kuvissaan luonto avautuu monimuotoisena, ikiaikaisena ja myyttisenä. Hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Pitkän uransa aikana Willamo on julkaissut parikymmentä kirjaa.

Heikki Willamo on kuvannut metsiä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Sinä aikana moni vanha metsä on hävinnyt ikiajoiksi. Luontoa esittävien kuvien merkitys eräänlaisena luonnon ja ihmisen välisen suhteen herättäjänä on ajankohtaisempi kuin koskaan. Willamo etsii valokuvataiteen keinoin uusia muotoja kestävälle kanssakulkijuudelle. Luontokuvaus kantaa harteillaan usein dokumentaarisuuden taakkaa, mutta Willamon ilmaisussa jopa unenomainen ja tyylitelty tapa esittää metsää ja sen asukkaita on elämyksellisesti koettua. Hän näyttää teoksillaan, mitä olemme menettämässä, jos emme toimi.

Mikkelin taidemuseon näyttely rakentuu sekä uusista että vanhoista teoksista ja lisäksi näyttelyssä on ensimmäistä kertaa esillä Willamon videoteos. Näyttelyn kuraattoreina ovat valokuvataiteilijat Marko Hämäläinen ja Harri Heinonen.
Metsän sylissä – Heikki Willamo Mikkelin taidemuseossa 8.6.–22.9.2024.