Lakia-Jukolasta kohti Mikkeli-Jukolaa 2025

Jukola-lipun luovutus Mikkelille

Jukola-lipun luovutus juhlamenoin kuuluu Jukolan perinteisiin. Palkintojenjakoseremonia päättyi Lakia-Jukolassakin siihen, että seuraava järjestäjä, Mikkeli, vastaanotti hulmuavan lipun. Lakia-Jukola 2024 kilpailunjohtaja Ilpo Pajula ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka-Pekka Sorvisto saattavat huokaista helpotuksesta, kun vuosien projekti on onnistuneesti maalissa.

Mikkelissä puolestaan on vielä urakkaa. Mikkeli, kuten Kauhavakin, ovat tyytyväisiä, että Jukolan järjestelyoikeudet on saatu kaupunkiin. – On mahtavaa, että Jukola saatiin Mikkeliin. Tapahtuma tuo alueelle lisää elinvoimaa, on merkittävä talousvaikutuksiltaan ja antaa Mikkelille myös hyvää näkyvyyttä medioissa, kiittelee Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtaja Petri Mattila.

Mattila tietää mistä puhuu, sillä juostuna on 26 Jukolaa.  Lakia-Jukolassa 2024 Mattilan joukkue koostui pääsääntöisesti Puolustusvoimataustaisista ystävistä. Tavoitteena on, että samalla porukalla juostaan myös Mikkelin maastoissa vuonna 2025.

Mattilan kanssa lipun vastaanottivat Mikkeli-Jukola 2025 järjestävän seuran Navi ry:n puheenjohtaja Juha Siikilä ja tapahtuman tukitoimintojen johtaja Niina Liukkonen.

Kuva: Jukola kutsuu Mikkeliin vuonna 2024. Perinteisiin kuuluu Jukola-lipun luovutus. Lakia-Jukola 2024 edustajat Jukka-Pekka Sorvisto ja Ilpo Pajula luovuttivat lipun Mikkelin Jukolan edustajille, Juho Siikilälle ja Niina Liukkoselle.