Annilanrannan sisämaan tontit kiinnostivat hakijoita

Annilanranta, ihmiset rannassa

Annilanrannan tonttihuutokaupan toinen kierros on päättynyt. Sisämaantontit kiinnostivat hakijoita Saimaan rantatontteja enemmän. Hakemuksia sisämaan tontteihin tuli seitsemän kappaletta.

Kunnallistekniikan työt ovat edenneet aikataulussa ja rakentamaan alueelle pääsee jo kesän lopulla. Sisämaantontteja alueella on kahdeksan kappaletta.

Vaikka Saimaan rantatonteista ei tullut huutoja, tilanne tarjoaa mahdollisuuden arvioida uudelleen niiden markkinointia ja hyödyntää Saimaan tarjoamaa vetovoimaa tulevaisuudessa. Maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs näkee alueen potentiaalin kirkkaasti: “Saimaa on meille Mikkelissä vahva resurssi, jonka varaan voimme rakentaa tulevaisuutta. Alueen kunnallistekniikan ripeä valmistuminen mahdollistaa pian alkavat rakennustyöt, mikä lisää entisestään alueen houkuttelevuutta.”

Saimaan rantatontit saivat aikaan paljon kyselyitä eri puolilta Suomea – jopa ulkomaita myöten. Huutoihin asti kyselyt eivät kuitenkaan tällä toisella huutokauppakierroksella kantaneet.

Äikäs pohtii tilanteeseen vaikuttavia tekijöitä.  ”Ymmärrämme hyvin tämän haasteellisen korko- ja hintatilanteen. Yleisessä talousnäkymässä on odotettavissa kuitenkin myönteisiä viestejä mitä tulee korkotasoihin ja talouden tasaantumiseen. Viimeaikaiset uutiset kertovat, että lähellä keskustaa, hyvällä paikalla olevien kiinteistöjen arvo säilyy haastavinakin aikoina. Saimaa on meille Mikkelissä vahva resurssi, jonka varaan voidaan tulevaisuutta rakentaa. Alueen sisämaan tontit ovat kiinnostaneet hakijoita ja kuluvan kuun loppupuolella, ja syksyn aikana näemme niiden varaustilanteen varmemmin”, maankäyttöjohtaja kertoo.

Artikkelin kuva: Jonne Vaahtera