Runo-olohuone Mikkelin pääkirjastossa 25.6.–3.8.2024

Tekstistä muotoiltu jänis kurkistaa hatusta.

Mikkelin pääkirjastossa avautuu 25.6. kello 10 monitaiteinen, lapset ja aikuiset runojen leikkisään maailmaan kutsuva Runo-olohuone. Näyttely on saanut innoituksensa Kirsi Kunnaksen ajattelusta, jossa huumori kukkii ja kielellä leikkiminen on tarkkanäköistä.

Avajaispäivänä 25.6. yleisö pääsee mukaan runolliseen suunnistukseen kirjaston tiloissa. Rasteilla voi testata runoilutuntosarvia, rakentaa satupuuta, lähettää viestejä palvelutalon asukkaille Katinkontin postitoimistossa ja rentoutua lorujen parissa.

Elämyksellisessä pajapäivässä runoihin uppoudutaan lukemalla, kuuntelemalla, leikkimällä ja itse tekemällä. Ohjelmassa on myös Humpelipumpelin avoin lava yleisön omille runoille ja esityksille sekä ohjattuja runoleikkihetkiä kello 13, 15 ja 17.

Katinkontin postitoimisto on auki Hulivilikarnevaalien loppuun asti. Runo-olohuoneeseen pääsee tutustumaan omatoimisesti kirjaston aukioloaikoina 3.8. saakka.

Runo-olohuone on osa Kulttuurikeskus PiiPoon koordinoimaa juhlavuoden Lasten runovallankumous -hanketta, joka Kunnaksen elämäntyön innoittamana kutsuu tutustumaan lastenrunouteen ja juhlimaan lukuiloa. Näyttelyitä toteutetaan tapahtumissa, kirjastoissa ja kulttuuritiloissa ympäri Suomen vuosina 2024–25. Toteutukset eri puolilla Suomea pohjautuvat PiiPoon näyttelyyn ja juhlavuoden osana koostettuun näyttelymateriaaliin.

Mikkelin runo-olohuonetta ovat toteuttamassa yhteistyössä Mikkelin seutukirjasto ja Yhdessä osallistuen-hanke. Runo-olohuoneiden toteuttamista tukevat Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja WSOY.

Lisätietoja runo-olohuoneista:
kulttuuripiipoo.fi
kirsikunnas100.fi