Nuoren silmin: Golfin harrastaminen Mikkelissä

Kuva golfkentältä

Kaupungin viestinnän kesätyöntekijä Lauri Haapala kertoo omin sanoin golfin harrastamisestä Mikkelissä.

Hei!

Oletko ajatellut aloittavasi golfin harrastamisen? Tai harrastatko jo golfia ja olet tulossa käymään Mikkelissä. Olen Lauri Haapala, kesätyöntekijä viestinnässä ja harrastan golfia, koska se on rentoa ja mukavaa ajanvietettä, jota voi pelata joko yksin tai ystävien kanssa. Tässä blogissa kerron golfin harrastusmahdollisuuksista Mikkelissä.

Golfia voi pelata monella eri tapaa. Tykkäsit sitten pelata rennosti ja samalla rupatella ystäviesi kanssa tai keskittyä kilpailullisempaan golfiin ja itsesi haastamiseen, tarvitset golfin aloittamiseen oikeat välineet ja green cardin. Green card -kursseja Mikkelissä järjestää esimerkiksi molemmat Mikkelin golfseurat: Golf Porrassalmi ja Mikkelin Golf. Porrassalmi Golf toimii Annilan Golfkeskuksessa. Golfin perusvälineitä eli mailat, bägi, pallot jne. Ja niitä löytyy useimmista urheilukaupoista. Mikkelin alueella niitä myy esimerkiksi Savon Golftiimi.

Mikkelistä löytyy kaksi golfkenttää, Annilan Golfkeskus ja Mikkelin Golf sekä talvella golfin harrastamiseen tarkoitettu golf-sisähalli, joka sijaitsee samassa paikassa välinekauppa Savon Golftiimin kanssa (Porrassalmenkatu 50). Kaikissa näissä kolmessa paikassa pääset harjoittelemaan pidempiä lyöntejä rangelle eli lyöntialueelle tai putteja ja chippejä lähipeliviheriöille eli lyhyille lyönneille tarkoitetulle nurmialueelle. Eri vaihtoehtoja siis löytyy ja Mikkelissä voit pelata Golfia, vaikka talvella.

Annilan Golfkeskuksesta (Porrassalmentie 19) löytyy 18-väyläinen golfkenttä, range sekä lähipeliviheriöt puttauksen ja chippi- tai bunkkerilyönnin eli hiekkaesteestä pallon lyömisen harjoitteluun. Annilassa löytyy myös klubi ja kahvila. Annilassa on myös kentällä sijaitseva pieni kioski, josta voi ostaa evästä loppukierrokselle. Kioskin löydät väylä 10 jälkeen, kun olet kiertämässä kenttää.

Mikkelin Golf (Lentokentänkatu 2) on yhdeksänväyläinen golfkenttä, jossa voit myös harjoitella putti- ja chippiviheriöillä tai vasta viime vuonna uudistetulla rangella. Alueella sijaitsee myös Mikkelin Golfin klubi ja kahvila. Vaikka päivälle olisi useita eri menoja, ehdit pelaamaan Mikkelin Golfissa, ja jos kenttä oli mieluisa, ehtii yhdeksän väylän kentän kiertämään, vaikka kahdesti läpi.

Golfia pelataksesi sinun tulee olla jonkin seuran jäsen. Aloitin itse golfin 5 vuotta sitten ja olen jäsenenä Golf Porrassalmessa Annilan Golfkeskuksessa. Golfia tulee silti pelattua Mikkelin molemmilla golfkentillä, sillä harrastan golfia Mikkelin nuorisogolfissa, joka järjestää ohjattua golfin harrastamista kaikille junioreille 7-vuotiaasta eteenpäin. Tykkään pelata golfia rennommin, liikaa tuloksista stressaamatta ja käyn pelaamassa golfkisoissa hyvin harvoin ehkä kerran tai kaksi kesässä. Eniten golfia tulee harjoiteltua, joko omatoimisesti rangella tai golf-treeneissä käydessä.

Tervetuloa pelaamaan golfia Mikkeliin!

Kuva: Mikko Mäkeläinen