Hulivilikarnevaali keräsi yleisöltä kiitosta

Tapahtuma Hulivilikarnevaalin aikaan.

Hulivilikarnevaalin tapahtumaviikkoa vietettiin Mikkelissä 24.–30.6.2024. Totuttuun tapaan viikon jokaisella päivällä oli oma teemansa ja paikkansa ympäri Mikkeliä. Viikon aikana osallistujia tilastoitiin yli 10 000.

Erityisen suosituksi nousi kävijämääriltään tiistain työpajapäivä, jossa oli myös tarjolla sisältöä ennätysmäärä. Työpajapäivässä pääsi muun muassa testaamaan melontaa, valokuvausta ja varjoteatteria, tekemään koruja, överimunkkeja, muovailuvahoja ja stressipalloja, tanssimaan, suunnistamaan, painimaan ja askartelemaan.

Toiseksi eniten ihmisiä sai liikkeelle lauantain toimintapäivä Mikkelipuistossa. Kävijät olivat selkeästi katselleet sääennusteita etukäteen, sillä suurin ryysis koettiin heti tapahtuman alussa. Sade ja puuskittainen tuuli tekivätkin olosuhteet loppuajasta niin haastaviksi, että osa pisteistä jouduttiin laittamaan kiinni noin tunti ennen tapahtuma-ajan loppumista.

Torstain elokuvanäytökset olivat täynnä, Taikuri Luttisen esityksen osalta jonkin verran jätettiin ennakkovarauksesta huolimatta tulematta paikalle, mikä on tietenkin ikävä ilmiö. Myös perheiden telttayöhön oli jonossa suuri määrä tulijoita ja ensi vuoteen on tarkoitus kasvattaa kapasiteettia, jotta saadaan mahdollisimman monen osallistuminen onnistumaan.

Hulivilikarnevaaliviikon huipennuksena lapsiperheille tarjoiltiin Ylen ja Pikku kakkosen, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja sen paikallisyhdistysten järjestämä kolmituntinen, koko perheen yhteiseksi iloksi suunniteltu Leikitään Pikku kakkosta -tapahtuma, jonka kruunasi televisioon taltioitu konsertti. Hulivilikarnevaali oli mukana tapahtumassa omalla pisteellä.

– Upea Huliviliviikko takana! Järjestelyt sujuivat suunnitellusti ja kävijät olivat todella hyväntuulisia. Saimme kiitoksia osaksemme tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, mikä lämmittää rankan rupeaman keskellä kovasti. Oikeastaan ainut negatiivinen palaute oli työpajapäivän osalta se, että tarjontaa on niin runsaasti, ettei kaikkiin haluamiinsa työpajoihin ehdi osallistua. Tämän vuoksi toivottiin työpajojen jakaantumista useammalle päivälle. Keräämme palautetta niin yhteistyötahoilta kuin osallistujiltakin ja ynnäämme ne yhteen omien huomioidemme kanssa. Katsotaan sen jälkeen miten seuraavan vuoden viikko lähtee rakentumaan ja saadaanko toiveita toteutettua, Hulivilikarnevaalin tiimi kertoo.

– Suuren suuri kiitos kaikille mukana olleille yhteistyötahoille, talkoolaisille ja osallistujille!

Hulivilikarnevaaleja on järjestetty perinteisesti jo vuodesta 1992 saakka (yhtenä vuonna tapahtuma on jouduttu jättämään koronan vuoksi järjestämättä). Tapahtuma-ajaksi on vakiintunut juhannuksen jälkeinen viikko. Vuosittain karnevaaleilla vierailee noin 10 000 kävijää muksusta mummuun ja viikarista vaariin. Tapahtuman tuottaa Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Tapahtuma on saanut avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.