Päämajasymposium pureutuu turvallisuuteen perjantaina 9.8.

Tapahtuman mainosjuliste.

Yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma Päämajasymposium järjestetään Mikkelissä jo 15. kertaa, perjantaina 9.8. kello 13–16.30.

Tapahtuma kokoaa jälleen nimekkään asiantuntijakaartin keskustelemaan turvallisuudesta eri näkökulmista. Tänä vuonna pääteemoina ovat Suomen rooli Natossa ja Euroopan unionissa sekä kansalaisyhteiskunnan valmius, varautuminen ja kriisinsietokyky. Näistä teemoista on luvassa paneelikeskustelut ja tapahtuman avaava Mannerheim-luento.

Päämajasymposium on vakiinnuttanut paikkansa kansalaisille avoimena yhteiskunnallisen keskustelun tapahtumana päämajakaupunki Mikkelissä, Naton itärajalla. Paikan päälle konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin mahtuu noin 800 vierasta. Paneelikeskustelut ovat seurattavissa myös Yle Areenassa striimin välityksellä. Tapahtuma on luonteeltaan ainutkertainen Itä-Suomessa.

– Suomen itsenäisyyden ajan sotien päämajakaupunkina Mikkeli on luonteva paikka Päämajasymposiumille ja turvallisuuskeskustelun keskipisteeksi, sanoo Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.

– On tärkeää, että kaikki kansalaiset pääsevät seuraamaan yhteiskunnallisesti ajankohtaista keskustelua ja syventymään Suomen turvallisuuteen eri näkökulmista. Se on symposiumin avaintehtäviä.

Symposiumin järjestävät Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin kaupunki yhteistyössä Länsi-Savon, Yleisradion, Mikkelin Musiikkijuhlien, Sodan ja rauhan keskus Muistin ja Maavoimien esikunnan kanssa. Tilaisuus järjestetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjelma maakuntaliiton verkkosivuilla.