Kotimaanmatkailu kasvussa Mikkelissä

Kesäinen maisema Kenkäverossa.

Kotimaanmatkailu on kasvanut Mikkelissä ja seudulla tänä keväänä ilahduttavan hyvin. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisvuorokausien määrä kasvoi toukokuussa 2,6 prosenttia Mikkelissä ja 2,3 prosenttia Mikkelin seudulla verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon.

– Kun jo toukokuussa on ollut näin paljon kotimaanmatkailijoita, tämä enteilee vilkasta kesäsesonkia koko Mikkelin seudulle, kertoo projektipäällikkö Tuula Pihkala Mikkelin kehitysyhtiö Mikseistä.

Kaikkiaan rekisteröityjä yöpymisvuorokausia kirjattiin toukokuussa Mikkelissä 12041 yötä ja seudulla 15490, joista yli 90 prosenttia oli kotimaisia matkailijoita. Tiedot käyvät ilmi käyvät ilmi Visit Finlandin majoitustilastoista.

– Ihmisiä kiinnostavat tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti luontokohteet, paikallisiin nähtävyyksiin tutustuminen sekä erilaiset tapahtumat, joita Mikkelissä riittää kesällä jokaiselle viikonlopulle.

Luontokohteita Mikkelissä riittää kaupungin keskustan läheisyydestä alkaen. Suosituilla Hop On Hop Off -retkillä pääsee kätevästi ihailemaan järviluontoa Puumalassa ja Ristiinassa. Hop On Hop Off -retkiä järjestetään myös kulinaristeille ja kulttuurin ystäville.

Käyntikohteista Päämajamuseon uusi Mannerheimin sota- ja johtamistaidosta kertova näyttely muodostaa kävijälle yhtenäisen kokemuksen Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa. Muistin ja kehitysyhtiö Miksein hallinnoima Päämaja-hanke tutustuttaa matkailijaa laajasti alueen sotahistoriaan ja kulttuuriperintöön. Jalkaväkimuseon tuhansien esineiden tarinat kiinnostavat kaikenikäisiä.

Lähi- ja luomuruoan aarteita voi nauttia Tertin kartanon kansainvälistäkin mainetta niittäneessä ravintolassa. Kartanotunnelmaan pääsee myös Kekkolan, Kyyhkylän ja Löydön kartanoissa. Suomen suurin ja kaunein puupappila Kenkävero tarjoilee monipuolista silmänruokaa näyttelyineen, työpajoineen ja puutarhoineen.

Kesällä Mikkelin matkailuneuvonta palvelee Mikkelin torilla arkisin ja lauantaisin.

Lisätietoja matkailusta Mikkelissä ja seudulla osoitteessa visitmikkeli.fi.

Kuva: Pihla Liukkonen