Sodan ja rauhan keskus Muisti tarjoaa Mikkelin koululaisryhmille maksuttoman pääsyn näyttelyihinsä

Sodan ja rauhan keskus Muistin julkisivu.

Mikkelin kaupungin koulujen ja oppilaitosten opettajilla on mahdollisuus varata oppilasryhmälleen omatoiminen vierailu Muistiin ja Päämajamuseoon maksuttomasti. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

 – Mikkelin kaupunki on Muistin kumppani ja haluamme näin kiittää hyvin sujuneesta yhteistyöstämme, sanoo Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen.

– Vapaalla pääsyllä haluamme myös turvata kaikkien Mikkelin oppilaiden tasavertaisen pääsyn tiedekasvatuksen pariin.

Muistin pedagogi Mikko Siitonen muistuttaa, että Muistissa vierailu sopii moneen oppiaineeseen. 

– Historiatiedon lisäksi näyttelyssämme on mahdollista oppia myös monenlaisia ajassamme tärkeitä taitoja, kuten empatiakykyä, eettisten valintojen pohdintaa, monilukutaitoa ja syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämistä.

– Näyttelyvierailu sopii muun muassa historian, yhteiskuntaopin, katsomusaineiden, filosofian sekä äidinkielen opetussuunnitelmiin.

Näyttelyvierailu on mahdollista varata myös pedagogin ohjauksella. Tällöin käynti maksaa 50 euroa per ryhmä. Mikkelin lukion vierailut ovat aiemmin alkaneen yhteistyön mukaisesti maksuttomia myös ohjattuina.

Omatoimiset koululaisvierailut ovat maksuttomia myös Mikkelin ulkopuolelta tuleville alakouluryhmille. Yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten vierailut maksavat ulkopaikkakuntalaisille vähintään viisi euroa per oppilas. Tarkempia tietoja vierailuista, niihin liitettävistä oppimateriaalipaketeista ja ohjauksesta saa Muistin verkkosivuilta osoitteesta muisti.org/kouluille.

Kuva: Visit Saimaa