Kaupunginorkesteri tarjoaa italialaisen illan torstaina 3.10.

Ilmakuva Mikaelista.

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertti Mikaelissa torstaina 3.10.2024 kello 18 tarjoilee italialaista tunnelmaa.

Giacomo Puccini on yksi rakastetuimmista oopperasäveltäjistä. Italialaiset kapellimestari Massimo Lambertini sekä sopraano Francesca Micarelli tuovat Mikaeliin mukanaan ohjelman, jossa kuullaan säveltäjämestarin lauluja ja pianoteoksia ennen kuulemattomina jousiorkesterisovituksina.

Lähes kaikki ovat kuulleet italialaisen Giacomo Puccinin musiikkia, vaikka eivät sitä tietäisikään. Niin paljon hänen ooppera-aariansa ovat soineet vaikkapa mainoksissa tai televisio-ohjelmissa. Puccinin musiikkisuvun tunnetuin vesa sävelsi toki muutakin kuin vain oopperaa ja tässä konsertissa pääsemme tutustumaan hänen yksinlaulu- ja jousiorkesterituotantoonsa. Mukana myös sovituksia pianokappaleista.

Italialainen kapellimestari Massimo Lambertini on tuttu vieras mikkeliläisille vuosien takaa. Hän on vieraillut Mikaelissa kaupunginorkesterin puikoissa sekä oopperatuotannoissa ennenkin. Tätä konserttia varten Lambertini on sovittanut Puccinin yksinlauluja jousiorkesterin ja sopraanon esitettäviksi.

Sopraanosolistina esiintyy Francesca Micarelli, joka on tehnyt isoja rooleja eri oopperataloissa. Onpa hänet nähty aikanaan Mikaelissakin Don Pasquale -oopperan Norinan roolissa. Lukuisten oopperaroolien lisäksi hän on esiintynyt myös orkesterien solistina ja menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa.

Linkki: Liput konserttiin

Kuva: Ville Hautakangas