Nuorisovaltuustovaalit järjestetään 27.11. – Ehdokashaku on käynnissä

Nuva-mainoskuva.

Haluaisitko mukaan Mikkelin nuorisovaltuustoon? Nuorisovaltuustossa pääset kokeilemaan, oppimaan ja saamaan kokemuksia vaikuttamisesta ja nuorten osallisuustyöstä.

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on järjestää tapahtumia nuorille, edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia, olla nuorten vaikuttamiskanava, opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, toimia kaupungin nuorten asiantuntija- ja yhteistyöelimenä, tuoda nuorten näkökulman esille kaupungin päätöksenteossa sekä järjestää tapahtumia nuorille Mikkelissä.

Mikkelin nuorisovaltuustovaalit järjestetään 27. marraskuuta. Tällä kertaa haemme uutta nuorisovaltuustoa kaudelle 2025–26. Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki nuoret, jotka ovat vaaliajankohtana 13–19-vuotiaita. Nuoren kotikunta tulee olla 1.10.2024 Mikkeli. Vaalit järjestetään kaikissa yläkouluissa ja toiseen asteen oppilaitoksissa. Ennakkoäänestys on 20.–22.11. Nuorisotila Starlightissa, Ristiinan nuorisotilassa ja Haukivuoren nuorisotilassa.

Voit hakea mukaan nuorisovaltuustoon asettumalla ehdolle nuorisovaltuustovaaleihin. Ehdokkaaksi asetutaan täyttämällä hakulomake eli ehdokaslomake 1.–22.10.