Erityisiä liikennejärjestelyjä keskustassa – Mikkeli myös uusii katupuitaan

Katunäkymä.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualueella tapahtuu. Muun muassa seuraavat tiedotettavat asiat vaikuttavat kaupunkialueella.

Autoilijoita pyydetään huomioimaan viikon 41 liikennejärjestelyt keskustan alueella. Maaherrankadulla tehdään kiinteistön vesihuoltotöitä 7.–9.10.  Työmaan kohta on lähellä Savilahdenkadun suojatietä kauppakeskus Stellan puolella. Maaherrankatu on ajoneuvoilta kielletty kyseenomaisena ajankohtana tultaessa etelästä Raatihuoneenkatua Savilahdenkadun kulmaan. Ajoneuvoilla ajo on sallittu pohjoisesta Savilahdenkadulta etelän suuntaan.

Toinen liikennemuutoksen kohde on Lamminmäenkadulla. Siellä tehdään kiinteistön vesihuoltotyötä, joka katkaisee läpiajoliikenteen Päämajakadun ja Hanhikankaankadun väliltä. Rouhialankadulta tultaessa liikenne toimii Päämajakadun kautta.

Mikkelin kaupunki uusii katupuita seuraavissa paikoissa Oravinkadulla ja Sokkalantiellä. Oravinkadulla uusitaan katupuita välillä Arinakatu–Vanha Juvantie. Huonokuntoisia jalavia poistetaan ja tilalle istutetaan uusia puita.

Sokkalantiellä on rauhoitettu tammikuja. Vanhalla tammikujalla on aukkoja ja tänä syksynä aukkojen kohdalla olevia kantoja poistetaan ja kaivetaan uusille tammille kasvualustat. Uudet tammet istutetaan keväällä 2025. Samassa yhteydessä tammikujan vierestä poistetaan neljä koivua.  Nykyinen vanha tammikuja säilyy ja uudet paikkaistutukset tukevat tammikujan säilymistä tulevaisuudessa.

Lisäksi Hänninkentän vierestä poistetaan yhdeksän vanhaa ja huonokuntoista poppelia. Poistettavien puiden tilalle istutetaan uudet.

Kuva: Oravinkadun kuivuneet jalavat.